Fa nyílászáró a jobb vagy a műanyag ablak ?

Fa ablak vs. Műanyag ablak

Manapság nagyon gyakori kérdés hogy a műanyag vagy a fából készült nyílászáró az előnyösebb. Általánosságban elmondható hogy mindkét alapanyagnak vannak előnyös tulajdonságai, melynek segítségével eldönthetjük, hogy melyik alapanyagú nyílászárót szeretnénk az otthonunkban látni. Hőszigetelés szempontjából nincs számottevő különbség a két alapanyag közt, feladatukat kiválóan ellátják.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Műanyag ablakok előnyei

A műanyag ablak előnyei közül a legjelentősebb talán az ára, népszerűsége főként ennek köszönhető, tisztítása, karbantartása egyszerű, nem igényel semmilyen erőfeszítést. A napsugárzásnak kiválóan ellenáll, a nap nem tesz kárt benne, UV védelmének köszönhetően nem sárgul ki idővel. Mivel a pvc vetemedés mentes alapanyag, nagyon hosszú időn át probléma mentesen használható.

Szinte teljesen légmentesen zár, kiváló a hőszigetelése, viszont bizonyos háztartásban található berendezések vagy tűzhelyek miatt résszellőző beépítését írhatja elő a gázszolgáltató. Igény alapján természetesen ezt is beépítjük. Alapanyagának köszönhetően a fa nyílászáróhoz képest több ívet és formát lehet belőlük elkészíteni.

kétszárnyú ablak

Kétszárnyú fa ablak

Műanyag nyílászáró hátrányai

A műanyag ablak hátránya talán a ridegsége, sokan a természetes anyagokat jobban kedvelik otthonaikban.

Fa nyílászáró előnyei

A fa nyílászárók otthonaink igazi kincsei lehetnek, természetes, egyedi alapanyag, mintájának, felületének köszönhetően nincs két egyforma darab, leggyakrabban borovi fenyőből készülnek mely kiválóan ellenáll az időjárás hatásainak. A fa ablakok legnagyobb előnye a szépsége és a változatossága. Hátránya hogy néhány évente a felületkezelését meg kell újítani, újra kell festeni. A megfelelő kezeléssel viszont évtizedeken át szépíti majd otthonunkat.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Comments are closed.