Fa ablakcsere rétegragasztott borovi fenyőből

Az épület korszerűsítésével otthonunk kényelme és biztonsága megnövelhető, fenntartási költsége pedig csökkenthető. A falak szigetelése mellett a nyílászárók korszerűsítése is szükséges a hatékony hőszigetelés biztosításához. A régi, elavult ablakok a vetemedés miatt rosszul zárnak, sok esetben pedig a felhasznált üvegtípus sem nyújt elegendő védelmet. A fa ablakcsere elvégzésével otthonunk korszerű és szép ablakkal kerül felszerelésre.

Fa ablakcsere családi házban

Fa ablakcsere családi házban

Fa ablakok anyaga és gyártása

A nyílászárók gyártása régen kizárólag fa felhasználásával történt, mára azonban egyéb anyagok is elterjedtek. Az alumínium és a műanyag szintén kiváló nyílászárók létrehozását teszi lehető, ám kissé ridegnek tűnhetnek.

Az új gyártású fa ablakok esetében a természetesség a korszerű gyártással párosul. A régi ablakokra jellemző vetemedés már hosszú ideig elkerülhető, mely a nyílászáró nehéz használatát okozta. A fa ablakok gyártása rétegragasztott anyagból történik, mely több rétegnyi fa egymásra ellentétes összeragasztásával készül.

A rétegragasztásnak köszönhetően a fa szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő, mely tartósabb ablakok létrehozását teszi lehetővé. A fa ablak gyártás során az ablakok hibamentes hossztoldott, valamint toldásnélküli faanyagból is elkészíthetőek, ám utóbbi jelentősen nagyobb költséggel jár.

Fa ablakcsere – borovi fenyő ablak

A borovi fenyő kültéri használatra is alkalmas, ezért a bútorok mellett egyéb kültéri célra is kiválóan használható. A gyártás során a fa ablakokat felületkezeléssel látják el, mely segítségével a nyílászáró felülete ellenállóbb lesz a gombák, penész, illetve a levegő párája és a csapadékok ellen. A fa ablak számos színnel ellátható, melyek kiemelik a fa természetes mintáját, nagyon látványos nyílászárók készítését teszi lehetővé.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak beépítése

Az ablakcsere során egy helyszíni felméréssel biztosítható, hogy megfelelő méretű nyílászárók kerüljön legyártásra. A pontos méréseknek, valamint az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően biztosítható, hogy az elkészült ablak mindig megfelelő méretű legyen.

Az ablak gyártása a helyszínen felvett méretek, valamint egyéb paraméterek alapján történik. A gyártást követően a fa ablak kiszállításra kerül, ezt követően azonnal megkezdhető a beépítésük. Ez az esetek többségében a régi szerkezet kibontásával kezdődik, ennek helyére kerül beszerelésre az új a fa ablak.

Fa ablakcsere bontással

A hagyományos ablakcsere a régi ablak bontásával kezdődik, mely általában a falak bizonyos mértékű sérülésével járhat. A bontás során némi odafigyeléssel általában minimálisra csökkenthető a sérülés. Miután eltávolításra került a régi ablak tokja, a falnyílásból eltakarításra kerül a törmelék és a por, majd ideiglenesen elfoglalja a helyét az új ablaktok. Egy alapos ellenőrzést követően az ablaktok csavarokkal is rögzítésre kerül, majd pedig felszerelésre kerülnek a fa ablak szárnyai is.

A falnyílás és a tok közti hézag pedig PUR habbal kerül feltöltésre, melynek száradása után takaró lecekkel kerül lefedésre.

Fa ablakcsere bontás nélkül

A fa ablakcsere bizonyos esetekben bontás nélkül is elvégezhető. A bontás nélküli ablakcsere azokban az esetekben nyújt megoldást, mikor mindenképpen szükséges az ablakok cseréje, ám szeretnénk elkerülni a bontással járó falsérüléseket.

A bontás nélküli ablakcsere végrehajtásakor a régi ablak szárnyai, illetve az azokat tartó pántok kerülnek leszerelésre, a régi tok szerkezete pedig a helyén marad. Ennek belsejébe kerül majd beszerelésre az új ablak tokja, illetve a nyílói.

A bontás nélküli csere segítségével frissen festett vagy burkolt helységek esetében nem elkerülhetjük az ablak környékén keletkező falsérüléseket, illetve az ablak csere költsége alacsonyabb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Comments are closed.