Fa ablakcsere rétegragasztott borovi fenyőből

Az épület korszerűsítésével otthonunk kényelme és biztonsága megnövelhető, fenntartási költsége pedig csökkenthető. A falak szigetelése mellett a nyílászárók korszerűsítése is szükséges a hatékony hőszigetelés biztosításához. A régi, elavult ablakok a vetemedés miatt rosszul zárnak, sok esetben pedig a felhasznált üvegtípus sem nyújt elegendő védelmet. A fa ablakcsere elvégzésével otthonunk korszerű és szép ablakkal kerül felszerelésre.

Fa ablakcsere családi házban

Fa ablakcsere családi házban

Fa ablakok anyaga és gyártása

A nyílászárók gyártása régen kizárólag fa felhasználásával történt, mára azonban egyéb anyagok is elterjedtek. Az alumínium és a műanyag szintén kiváló nyílászárók létrehozását teszi lehető, ám kissé ridegnek tűnhetnek.

Az új gyártású fa ablakok esetében a természetesség a korszerű gyártással párosul. A régi ablakokra jellemző vetemedés már hosszú ideig elkerülhető, mely a nyílászáró nehéz használatát okozta. A fa ablakok gyártása rétegragasztott anyagból történik, mely több rétegnyi fa egymásra ellentétes összeragasztásával készül.

A rétegragasztásnak köszönhetően a fa szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő, mely tartósabb ablakok létrehozását teszi lehetővé. A fa ablak gyártás során az ablakok hibamentes hossztoldott, valamint toldásnélküli faanyagból is elkészíthetőek, ám utóbbi jelentősen nagyobb költséggel jár.

Fa ablakcsere – borovi fenyő ablak

A borovi fenyő kültéri használatra is alkalmas, ezért a bútorok mellett egyéb kültéri célra is kiválóan használható. A gyártás során a fa ablakokat felületkezeléssel látják el, mely segítségével a nyílászáró felülete ellenállóbb lesz a gombák, penész, illetve a levegő párája és a csapadékok ellen. A fa ablak számos színnel ellátható, melyek kiemelik a fa természetes mintáját, nagyon látványos nyílászárók készítését teszi lehetővé.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak beépítése

Az ablakcsere során egy helyszíni felméréssel biztosítható, hogy megfelelő méretű nyílászárók kerüljön legyártásra. A pontos méréseknek, valamint az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően biztosítható, hogy az elkészült ablak mindig megfelelő méretű legyen.

Az ablak gyártása a helyszínen felvett méretek, valamint egyéb paraméterek alapján történik. A gyártást követően a fa ablak kiszállításra kerül, ezt követően azonnal megkezdhető a beépítésük. Ez az esetek többségében a régi szerkezet kibontásával kezdődik, ennek helyére kerül beszerelésre az új a fa ablak.

Fa ablakcsere bontással

A hagyományos ablakcsere a régi ablak bontásával kezdődik, mely általában a falak bizonyos mértékű sérülésével járhat. A bontás során némi odafigyeléssel általában minimálisra csökkenthető a sérülés. Miután eltávolításra került a régi ablak tokja, a falnyílásból eltakarításra kerül a törmelék és a por, majd ideiglenesen elfoglalja a helyét az új ablaktok. Egy alapos ellenőrzést követően az ablaktok csavarokkal is rögzítésre kerül, majd pedig felszerelésre kerülnek a fa ablak szárnyai is.

A falnyílás és a tok közti hézag pedig PUR habbal kerül feltöltésre, melynek száradása után takaró lecekkel kerül lefedésre.

Fa ablakcsere bontás nélkül

A fa ablakcsere bizonyos esetekben bontás nélkül is elvégezhető. A bontás nélküli ablakcsere azokban az esetekben nyújt megoldást, mikor mindenképpen szükséges az ablakok cseréje, ám szeretnénk elkerülni a bontással járó falsérüléseket.

A bontás nélküli ablakcsere végrehajtásakor a régi ablak szárnyai, illetve az azokat tartó pántok kerülnek leszerelésre, a régi tok szerkezete pedig a helyén marad. Ennek belsejébe kerül majd beszerelésre az új ablak tokja, illetve a nyílói.

A bontás nélküli csere segítségével frissen festett vagy burkolt helységek esetében nem elkerülhetjük az ablak környékén keletkező falsérüléseket, illetve az ablak csere költsége alacsonyabb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva