Fa ablak méretek

A fa ablakok természetesek, tartósak és emellett szépek is. A modern fa nyílászárók minden mai elvárásnak megfelelnek. A hatékony hőszigetelés mellett a könnyű használat jellemzi őket, valamint többféle nyitásmóddal ellátott ablak közül választhatjuk ki a nekünk valót. A szabvány mellett léteznek egyedi fa ablak méretek is, ennek köszönhetően bármilyen típusú épületben használhatjuk őket. A nyílászáró méreteit az épület homlokzatán található ablaknyílások határozzák meg.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak méretek - Milyen méretű fa ablakok léteznek? 

A fa ablakok más alapanyagú nyílászárókhoz hasonlóan szabvány és egyedi méretben is elkészíthetőek.

Szabvány méretű fa ablakok

A szabvány méretű ablakok előnye hogy tömeggyártás miatt hamarabb legyárthatóak, ennek következtében alacsonyabb áron érhetőek el. A szabvány méretű fa ablakok gyakran raktáron is vannak, ezzel jelentősen lerövidítve a nyílászáró megrendelése és beépítése közti időt.

A szabványméretű ablakok általában a panellakások és társasházak falnyílásainak méreteihez igazodnak.

60 cm széles szabvány fa ablak méretek

60 x 60 cm, 60 x 90 cm, 60 x 120 cm, 60 x 150 cm, 60 x 180 cm,

90 cm széles szabvány fa ablak méretek

90 x 60 cm, 90 x 90 cm, 90 x 120 cm, 90 x 150 cm, 90 x 180 cm,

120 cm széles szabvány fa ablak méretek

120 x 60 cm, 120 x 90 cm, 120 x 120 cm, 120 x 150 cm

Egyedi méretű ablakok 

Az egyedi méretű ablakok sokszínű felhasználást tesznek lehetővé, segítségükkel bármelyik előre kialakított falnyíláshoz lehetséges fa ablakot készíteni. Az egyedi méretű ablakok gyártása előtt a legtöbb esetben egy helyszíni felmérés történik. Ennek során vesszük fel az ablaknyílás pontos méreteit, valamint egyeztetésre kerülnek az ablak egyéb paraméterei is.

A falnyílás pontos méretei, valamint az ablak alapanyaga, színe, nyitásiránya valamint az további igényelt kiegészítők rögzítésre kerülnek. Ezek alapján megkezdődhet az egyedi méretű fa ablak gyártása. Az egyedi méretek miatt a megrendelés és a beszerelés közti időszak bizonyos esetekben néhány héttel tovább tart, mint a szabvány méretű ablakok esetében.

Comments are closed.