Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók

A modern nyílászárók napjainkban már többféle anyagból előállíthatóak, ízlésünk és pénztárcánk alapján választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. A nyílászárók újabban már műanyagból és különböző fémekből is elkészíthetőek, de a fa nyílászárók sosem mennek ki a divatból. Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók készítésével foglalkozunk immáron 15 éve.

Hosszú idő óta vannak jelen otthonunkban a fából készített ablakok és ajtók. Sokan ragaszkodunk még a nehezen használható régi ablakokhoz is, pusztán azért mert természetes alapanyag. A műanyag és fém nyílászárók habár nagyon szépek és modernek, de sok ember szerint rideg hatást keltenek otthonukban.

Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók

Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók - Miért jó a fa nyílászáró?

Egy szép, fa nyílászáró, legyen az ablak vagy ajtó, egyedi természetességet kölcsönöz a nyílászárónak, amire más alapanyag nem képes. A fa nyílászárók semmivel sem nyújtanak kevesebbet a más anyagból gyártottaktól.

Az alumínium nyílászárónál jelentősen olcsóbbak, a műanyagnál pedig nem sokkal drágábbak rendelkeznek, de cserébe gyönyörű, természetes és egyedi anyag vesz körbe minket, mikor kinézünk az ablakon vagy kilépünk az ajtón.

Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók - Borovi fenyő nyílászáró

A nyílászárók többféle fafajtából is elkészíthetőek, viszont a leggyakrabban választott faféle a borovi fenyő. A borovi fenyőt nagyon sok területen alkalmazzák a hajók gyártásától kezdve egészen a bútoriparig, mivel egy nagyon tartós és könnyen megmunkálható anyag. A természet erejével szemben rendkívül jó ellenáll. Legyen az magas páratartalom vagy eső, esetleg folyamatosan tűző napfény, a borovi fenyőből készített fa nyílászáró állja a sarat.

Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók - A fa nyílászárók felülete

Tartósságát jelentősen megnövelhetjük a gyártásuk során felhasznált felületkezelési módszernek, ami által jelentősen javíthatjuk ellenálló képességét a fát károsító rovarokkal és gombákkal szemben is. A borovi fenyő vöröses vagy sárgás árnyalatú fa, emellett szép mintával és erezettel rendelkezik. Az ebből készült nyílászárók rétegragasztással készült, hossztoldott illetve toldásmentes faanyagból is készülhetnek.

Egyedi méretre gyártott fa nyílászárók - A fa nyílászárók hőszigetelése

A fa ablakok és ajtók jó hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ami tovább javítható a hőszigetelő üvegezés felhasználásával. A tökéletes záródást és a huzatmentességet az ablak nyílót körül ölelő gumiszigetelés biztosítja. Ami emellett halkabb zárást is lehetővé tesz az ablak használatakor.

Comments are closed.