Fa ablak

A fa ablak kiváló minőségben készül, háromrétegű hossztoldott vagy toldásmentes alapanyagból.

fehér fa ablak

fehér fa ablak

A vetemedés elkerülése céljából alkalmazzuk a három régetet. Ha toldásmentes anyagból készül, sokkal esztétikusabb, de sokkal drágábbak, ezért a hossztoldott faanyagból készült faablakok elterjedtebbek.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak típusa

Egy ablak, ajtó élettartamát, minőségét az alapanyaga határozza meg, eszerint lehet, keményfa, puhafa. Nyílászáróinkat többnyire borovi fenyőből készítjük, ami egy nagyon jó alapanyag nyílászáró gyártásához, mert masszív, sűrű szerkezetű anyag.

Léteznek pallótokos és gerébtokos fa ablakok is.

Műszaki és esztétikai szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű az alkalmazott faanyag fajtája és minősége. Az általunk felhasznált faanyag az esetek többségében hossztoldott borovi fenyő, emellett gyártunk termékeket toldásmentes anyagból is főleg lucfenyőből. Az ablakokhoz, erkélyajtókhoz és bejárati ajtókhoz minden esetben három rétegben ragasztott, hibamentes anyagot használunk, mely a vetemedésmentesség egyik záloga.

Azonban nem elegendő a jó faanyagot jól megmunkálni. Ahhoz, hogy a végeredmény valóban kifogástalan legyen minőségi felületkezeléssel kell ellátni a termékeket. Ehhez mi a professzionális MILESI lazúrrendszert használjuk.

festett fa ablak

festett fa ablak

Fa nyílászáró vasalata

Napjaink korszerű vasalat rendszereit használjuk amik amellett, hogy kényelmes és biztonságos működtetést tesznek lehetővé, az ablakok, ajtók által lezárt tér külső behatolással szembeni biztonsági elvárásainak is megfelelnek. Két nagy európai gyártó a Roto Frank AG (Roto), valamint a Gretsch-Unitas Gmbh (G-U) legszélesebb körű tapasztalataikat felhasználva fejlesztik legújabb vasalataikat, melyekkel ügyfeleink igényeinek megfelelően szereljük fel nyílászáróinkat. Profilkialakítástól függően két-, illetve háromrétegű, argon gázzal töltött, lágybevonatos üvegszerkezeteket alkalmazunk Ug=1,3-0,7 W/m2K hőátadási jellemzővel.

Széles katedrál, és biztonsági üveg választékunk lehetővé teszi a teljes testre szabhatóságot. Vízzárás, hőszigetelés, és időjárás-védelem szempontjából a fa nyílászáróknál igen nagy jelentőséggel bírnak az alumínium vízvetők mely a környezeti hatásoknak leginkább kitett alkatrészeknek adnak külön védelmet.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Referenciamunkáinkat személyesen is megtekintheti az alábbi címeken:

IX. kerület Közraktár utca 24. Felnőtt háziorvosi rendelő - fa nyílászárók

IX. kerület Lónyai utca 46. Gyermekorvosi rendelő - fa nyílászárók, bejárati ajtók

Színminta:

fa ablak színminta

fa ablak színminta

Ízelítő árainkból:

Fa ablak árak, fa nyílászárók árlista

68 mm vastag/ natúr, festés nélküli árak

60x90 Bukó-nyíló 33500 Ft
90x150 Bukó-nyíló 57000 Ft
120x150 Bukó-nyíló 72200 Ft
150x150 Kétszárnyú b-ny 82300 Ft
180x150 Kétszárnyú b-ny 92400 Ft

Fa erkélyajtó árak, fa teraszajtó árak:

90x240 Bukó-nyíló fa teraszajtó 84900Ft
100x210 Bukó-nyíló fa teraszajtó 6100Ft
150x210 Kétszárnyú  bukó-nyíló teraszajtó 118500 Ft
180x240 Kétszárnyú bukó-nyíló fa erkélyajtó 138200 Ft

Bontás nélküli ablakcsere

A bontás nélküli ablakcsere lehetővé teszi, hogy elavult ablakunkat modernizáljuk, megkímélve magunkat a rengeteg törmeléktől és kosztól, valamint a falsérülésektől. Az új ablak ebben a tokkal együtt a régi ablakunk tokjában kerül rögzítésre.

Fa ablak beépítése

Alapanyaguknak köszönhetően előnyös külsővel valamint hatékony hőszigeteléssel rendelkeznek. A modern fa ablakok számos kivitelben és méretben elkészíthetőek, szabvány és egyedi méretben egyaránt. A fa ablak beépítése történhet a régi ablaktokba vagy a régi tok teljes kibontásával a falnyílásba.

Fa ablak üvegezése

A fa modern gyártású ablakoknál felhasznált hőszigetelt üvegezés szerepe többrétű. Legfontosabb feladatuk otthonunk melegen tartása, de emellett hangszigetelési és védelmi szerepet is betölt. A hagyományos épületeknél használt ablakok üvegezése két üvegrétegből áll, melyek közé védőgázt töltenek.

Fa ablak festése, felületkezelése

A fa ablakok egyedisége és szépsége még tovább fokozható az ablak festésével. A fa ablakok felületkezelése által védelmet kapnak az anyagukat károsító gombáktól vagy rovaroktól, valamint a felületüket érő folyamatos napsütéstől.

Műemlék fa ablak csere

A műemlékvédelem alatt álló épületek nyílászáró a sok-sok leszolgált évtizednek köszönhetően állapotuk leromlott, sok esetben pedig cserére szorulnak. Az ablakok cseréje egy műemlék épület esetében csak olyan nyílászáróra történhet, melynek beépítésével nem változik meg az épület arculata.

Belvárosi fa ablakcsere

Az ablakaink modernebbre cserélésével rengeteget tehetünk azért, hogy otthonunk kényelmesebb, biztonságosabb, valamint energiatakarékosabb legyen. A modern, hőszigetelt üvegezéssel ellátott ablakok komoly hangszigetelésének köszönhetően segít kizárni otthonunkból a külvilágból érkező zavaró hangokat.

Argongázas hőszigetelt üveg, ablakszellőző

fa nyílászáró árak borovi ablak két oldalról nyitható teraszajtó íves ablak fix ablakcsere bontás nélkül borovi fenyő ablak erkélyajtó behúzó fa hőszigetelt ablak ajtó méretre készítés fa nyílászáró csere váltószárnyas ablak egyedi méretre gyártott nyílászáró hőszigetelt ablak cseréje

60x60 cm, 60x90 cm, 60x120 cm, 60x150 cm, 60x180 cm, 120x60 cm, 120x90 cm, 120x120 cm, 120x150 cm, 120x180 cm, 150x60 cm, 150x90 cm 150x120 cm, 150x150 cm, 150x180 cm 180x120 cm, 180x150 cm, 180x180 cm, fa ablakok, fa nyílászáró méretek fa ablak árak

A fa nyílászáró rövid történelmi áttekintése:

Az ablak kezdetben nem volt más, mint egy egyszerű nyílás, amelyet vagy fával, vagy rongyokkal, esetleg állatbőrrel takartak el. Szellőztetési célból először az ókorai egyiptomi nép épített ablakot, a krétai népek viszont már kilátásra is használták a paloták ablakait. A belső udvarra néző ablak is ismert volt, ez pedig a görögöknél volt jellemzően alkalmazva.

Az említésre méltó fejlődést természetesen a római nép hozta, a császárkorban készült épületeket nagy méretű és nagy mennyiségű ablak díszítette.Körülbelül időszámításunk előtt 100-ból találtak régészeti emlékeket, amelyet arra utaltak, hogy a rómaiak ebben az időben használtak már üveget az ablakokhoz befedéséhez. Ezeken az ablakokon átlátni viszont még nem igazán lehetett, ezzel szemben viszont az ősi ázsiai területeken (Kína, Japán, stb.) papírból készült ablakok voltak használatban.

A fa ablak termékekről általában, felépítésük:

Fogalma: a levegő és a fény beengedésére használt nyitható és zárható szerkezet
A fa nyílászáró funkciói: hangszigetelés, hőszigetelés, vízzárás, légzárás, szellőzés, valamint a bevilágítás
A fa nyílászáró mérete: a szoba alapterületének minimum 1/8-át tegye ki, ez a legfontosabb alapelv az ablak méretének kiválasztásakor
A fa nyílászáró felépítése: üvegszerkezet, vasalat, ablakszárny, ablaktok

A fa nyílászáró termékek működése, osztályozása:

Szárnyainak száma szerint: lehet több szárnyú, három szárnyú, két szárnyú vagy egy szárnyú
Szárnyainak szerkezeti kialakítása szerint:
 • egyszeres üvegezésű, egyrétegű faablak
 • kettős üvegezésű, egyrétegű faablak
 • egyesített szárnyú, kétrétegű (teschauer) faablak
 • tisztítószárnyas, kétrétegű ablak
 • kapcsolt gerébtokos, kétrétegű faablak
 • kétrétegű üveggel készült rétegragasztott fából ablakszárny
 • három rétegű üveggel készült rétegragasztott fából ablakszárny
 • íves fa ablak

Nyitásmódja szerint:

 • nyíló
 • bukó 
 • bukó-nyíló 
 • középen felnyíló 
 • középen felnyíló, bukó-nyíló
 • billenő
 • emelkedő
 • forgó
 • toló (vízszintesen)
 • feltolható
 • fix
Nyitásiránya szerint: balos vagy jobbos fa nyílászáró

A fa ablakcsere