Fa ablak

A fa ablak kiváló minőségben készül, háromrétegű hossztoldott vagy toldásmentes alapanyagból.

fehér fa ablak

fehér fa ablak

A vetemedés elkerülése céljából alkalmazzuk a három régetet. Ha toldásmentes anyagból készül, sokkal esztétikusabb, de sokkal drágábbak, ezért a hossztoldott faanyagból készült faablakok elterjedtebbek.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak típusa

Egy ablak, ajtó élettartamát, minőségét az alapanyaga határozza meg, eszerint lehet, keményfa, puhafa. Nyílászáróinkat többnyire borovi fenyőből készítjük, ami egy nagyon jó alapanyag nyílászáró gyártásához, mert masszív, sűrű szerkezetű anyag.

Léteznek pallótokos és gerébtokos ablakok is.

Műszaki és esztétikai szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű az alkalmazott faanyag fajtája és minősége. Az általunk felhasznált faanyag az esetek többségében hossztoldott borovi fenyő, emellett gyártunk termékeket toldásmentes anyagból is főleg lucfenyőből. Az ablakokhoz, erkélyajtókhoz és bejárati ajtókhoz minden esetben három rétegben ragasztott, hibamentes anyagot használunk, mely a vetemedésmentesség egyik záloga.

Azonban nem elegendő a jó faanyagot jól megmunkálni. Ahhoz, hogy a végeredmény valóban kifogástalan legyen minőségi felületkezeléssel kell ellátni a termékeket. Ehhez mi a professzionális MILESI lazúrrendszert használjuk.

festett fa ablak

festett fa ablak

Fa nyílászáró vasalata

Napjaink korszerű vasalat rendszereit használjuk amik amellett, hogy kényelmes és biztonságos működtetést tesznek lehetővé, az ablakok, ajtók által lezárt tér külső behatolással szembeni biztonsági elvárásainak is megfelelnek. Két nagy európai gyártó a Roto Frank AG (Roto), valamint a Gretsch-Unitas Gmbh (G-U) legszélesebb körű tapasztalataikat felhasználva fejlesztik legújabb vasalataikat, melyekkel ügyfeleink igényeinek megfelelően szereljük fel nyílászáróinkat. Profilkialakítástól függően két-, illetve háromrétegű, argon gázzal töltött, lágybevonatos üvegszerkezeteket alkalmazunk Ug=1,3-0,7 W/m2K hőátadási jellemzővel.

Széles katedrál, és biztonsági üveg választékunk lehetővé teszi a teljes testre szabhatóságot. Vízzárás, hőszigetelés, és időjárás-védelem szempontjából a fa nyílászáróknál igen nagy jelentőséggel bírnak az alumínium vízvetők mely a környezeti hatásoknak leginkább kitett alkatrészeknek adnak külön védelmet.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Referenciamunkáinkat személyesen is megtekintheti az alábbi címeken:

IX. kerület Közraktár utca 24. Felnőtt háziorvosi rendelő - fa nyílászárók

IX. kerület Lónyai utca 46. Gyermekorvosi rendelő - fa nyílászárók, bejárati ajtók

Színminta:

fa ablak színminta

fa ablak színminta

Ízelítő árainkból:

Fa ablak árak, fa nyílászárók árlista

68 mm vastag/ natúr, festés nélküli árak

60x90 Bukó-nyíló 
90x150 Bukó-nyíló 
120x150 Bukó-nyíló 
150x150 Kétszárnyú b-ny 
180x150 Kétszárnyú b-ny

Fa erkélyajtó árak, fa teraszajtó árak:

90x240 Bukó-nyíló fa teraszajtó 
100x210 Bukó-nyíló fa teraszajtó 
150x210 Kétszárnyú  bukó-nyíló teraszajtó 
180x240 Kétszárnyú bukó-nyíló fa erkélyajtó

Bontás nélküli ablakcsere

A bontás nélküli ablakcsere lehetővé teszi, hogy elavult ablakunkat modernizáljuk, megkímélve magunkat a rengeteg törmeléktől és kosztól, valamint a falsérülésektől. Az új ablak ebben a tokkal együtt a régi ablakunk tokjában kerül rögzítésre.

Fa ablak beépítése

Alapanyaguknak köszönhetően előnyös külsővel valamint hatékony hőszigeteléssel rendelkeznek. A modern fa ablakok számos kivitelben és méretben elkészíthetőek, szabvány és egyedi méretben egyaránt. A fa ablak beépítése történhet a régi ablaktokba vagy a régi tok teljes kibontásával a falnyílásba.

Fa ablak üvegezése

A fa modern gyártású ablakoknál felhasznált hőszigetelt üvegezés szerepe többrétű. Legfontosabb feladatuk otthonunk melegen tartása, de emellett hangszigetelési és védelmi szerepet is betölt. A hagyományos épületeknél használt ablakok üvegezése két üvegrétegből áll, melyek közé védőgázt töltenek.

Fa ablak festése, felületkezelése

A fa ablakok egyedisége és szépsége még tovább fokozható az ablak festésével. A fa ablakok felületkezelése által védelmet kapnak az anyagukat károsító gombáktól vagy rovaroktól, valamint a felületüket érő folyamatos napsütéstől.

Műemlék fa ablak csere

A műemlékvédelem alatt álló épületek nyílászáró a sok-sok leszolgált évtizednek köszönhetően állapotuk leromlott, sok esetben pedig cserére szorulnak. Az ablakok cseréje egy műemlék épület esetében csak olyan nyílászáróra történhet, melynek beépítésével nem változik meg az épület arculata.

Belvárosi fa ablakcsere

Az ablakaink modernebbre cserélésével rengeteget tehetünk azért, hogy otthonunk kényelmesebb, biztonságosabb, valamint energiatakarékosabb legyen. A modern, hőszigetelt üvegezéssel ellátott ablakok komoly hangszigetelésének köszönhetően segít kizárni otthonunkból a külvilágból érkező zavaró hangokat.

A fa ablak termékekről általában, felépítésük:

Fogalma: a levegő és a fény beengedésére használt nyitható és zárható szerkezet
A fa nyílászáró funkciói: hangszigetelés, hőszigetelés, vízzárás, légzárás, szellőzés, valamint a bevilágítás
A fa nyílászáró mérete: a szoba alapterületének minimum 1/8-át tegye ki, ez a legfontosabb alapelv az ablak méretének kiválasztásakor
A fa nyílászáró felépítése: üvegszerkezet, vasalat, ablakszárny, ablaktok

A fa nyílászáró termékek működése, osztályozása:

Szárnyainak száma szerint: lehet több szárnyú, három szárnyú, két szárnyú vagy egy szárnyú
Szárnyainak szerkezeti kialakítása szerint:
 • egyszeres üvegezésű, egyrétegű faablak
 • kettős üvegezésű, egyrétegű faablak
 • egyesített szárnyú, kétrétegű (teschauer) faablak
 • tisztítószárnyas, kétrétegű ablak
 • kapcsolt gerébtokos, kétrétegű faablak
 • kétrétegű üveggel készült rétegragasztott fából ablakszárny
 • három rétegű üveggel készült rétegragasztott fából ablakszárny
 • íves fa ablak

Nyitásmódja szerint:

 • nyíló
 • bukó 
 • bukó-nyíló 
 • középen felnyíló 
 • középen felnyíló, bukó-nyíló
 • billenő
 • emelkedő
 • forgó
 • toló (vízszintesen)
 • feltolható
 • fix
Nyitásiránya szerint: balos vagy jobbos fa nyílászáró