Kifele nyíló bejárati ajtó

Mára már hatalmas választékban kaphatóak különböző kivitelű, kiszerelésű és többféle alapanyagból készült nyílászárók. A kifele nyíló bejárati ajtó leggyakoribb típusa, az egyszárnyú, kétszárnyas, aszimmetrikus, amikor van egy ellentétesen nyíló kisebb szárny, ami a főszárny után külön nyitható szükség esetén.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Kifele nyíló bejárati ajtó - Extra hely a lakásban

Felszerelésük esetén bizonyos körülmények között lehetőség van arra hogy ezek a nyílászárók kifelé nyíljanak, ezáltal az adott helységben extra helyet nyerve, vagy pedig szabadabb bútor elrendezést elősegítve. Ezzel kapcsolatban sajnos néhány hátrány is felmerülhet.

Beltéri ajtók esetében 2 szomszédos ajtó folyósóra nyílásakor összeütközhet. Ezáltal megsérülhet a felületük, vagy pedig az üveglapok is kitörhetnek, sok bosszúságot okozva ezzel. Még ha csak egy ajtó van a közelben akkor is előfordulhat hogy esetleg valamelyik családtagunkra rávágjuk az ajtót ami szintén nem szerencsés.

Kifele nyíló bejárati ajtó előnyei

Bejárati ajtók esetében a kifelé nyíló megoldással lehetőségünk van akár egy cipős szekrény elhelyezésére is. Ez főként családi házaknál megoldható, viszont használata akkor javasolt ha a bejárati ajtó fedett részen van. Például előtető alatt, mivel a fa ajtóknak nem tesz jót ha gyakran víz éri őket. Ennek a fajta nyitási iránynak a legsúlyosabb problémája hogy az ajtót tartó zsanérok ilyenkor a ház külső oldalára kerülnek, ami megkönnyítheti egy esetleges betörés létrejöttét.

Kifele nyíló bejárati ajtó - Parasztajtó

Vannak olyan családi házak is ahol a bejárati ajtó nem közvetlenül az udvarra nyílik. Ilyenkor egy másik ajtó is jelen van, az látja el a lakás fő védelmét. Ez a nyitási irány nem megszokott, de teljes mértékben kivitelezhető, ha az ember ismeri és elfogadja a hátrányait.

Befelé nyíló fa bejárati ajtó

Comments are closed.