Nyitható ablakos fa bejárati ajtó gyártás és beépítése

A nyitható ablakos fa bejárati ajtó a hagyományos, fix üveggel vagy üvegezés nélküli kivitelben készült társaihoz képest még rugalmasabb használatot tesznek lehetővé. A bejárati ajtón elhelyezett üvegfelületek így nem csak a látványos külsőért és a természetes megvilágításért felelnek, hanem a szellőztetésért is. Ennek köszönhetően akár kulcsra zárt ajtó esetén is könnyedén, valamint biztonságosan szellőztethetjük otthonunkat.

nyitható ablakos bejárati ajtó

nyitható ablakos bejárati ajtó

Fa bejárati ajtó gyártása

A folyamatos és intenzív használat elviseléséhez elengedhetetlen, hogy az ajtó gyártása során jó minőségű anyagokat használjanak fel. Ezzel garantálható a fa bejárati ajtó hosszú élettartama, valamint a problémáktól mentes mindennapi használat.

A borovi fenyő az egyik leggyakrabban használt faanyag a nyílászáró gyártásban. A borovi fenyő tartós, valamint ellenáll az időjárás káros hatásaival szemben. Látványos és természetes mintázata egyedi külsőt biztosít a borovi fenyő nyílászáróknak egyaránt, mely egyszerű megmunkálással párosul.

A fa bejárati ajtó rétegragasztott faanyagból készül, amelynek köszönhetően nem csak ellenállóbb lesz az őt ért hatásokkal szemben, hanem a vetemedés esélye is minimálisra csökkenthető. A fa bejárati ajtók gyártása során hibakiejtett és hossztoldással előállított faanyagot használnak. A gyártást kérhetjük toldás mentes faanyagból is legyártható, ám ez jóval nagyobb gyártási költséget jelent.

Mivel a bejárati ajtó a biztonság mellett a hang és hőszigetelési feladatokat is ellát, ezért fontos hogy a bejárati ajtóba épített üvegek, valamint az ajtóban vagy az ajtó felett található ablakok üvegezése hőszigetelt üvegből álljon.

A hőszigetelt üvegezés mellett szintén nagyon fontos az ajtó és a tokszerkezet illeszkedésénél rögzített dupla gumitömítő csíkok használata is is. A gumiszigetelés feladata hogy a két elem közti hézagot kitöltse, ezzel előzve meg a huzat kialakulását.

Nyitható ablakos fa bejárati ajtó típusai

A bejárati ajtóknak többféle típusa létezik, melyek üvegezés nélkül, a fix üvegezéssel, valamint nyitható ablakkal ellátott kialakításban is elérhetőek. A nyitható ablakos fa bejárati ajtók esetében többféle lehetőség is van az ablakok elhelyezésére.

Nyitható ablakos fa bejárati ajtó

Ennél a típusnál az ajtói nyílóin kerülnek elhelyezésre a nyitható ablakok. Az ablak zárt állapotban a természetes fényt engedi be, nyitásával pedig az előszoba vagy helység szellőztetése is megoldható. A zárt ajtó biztonságát tovább fokozhatjuk, amennyiben biztonsági rácsot is felszereltetünk az ajtó külső oldalára.

Amennyiben ismeretlen látogató érkezik otthonunkba, az ablak kinyitásával anélkül beszélhetünk az oda érkező személlyel, hogy beengednék a lakásba.

A nyitható ablakos bejárati ajtó kétszárnyas kivitelben is elérhető, ebben az esetben egyik, vagy pedig mindkét nyíló felszerelhető az ablakokkal.

Nyitható felsőablakos fa bejárati ajtó

A nyitható felső ablakos fa bejárati ajtó elsősorban nagyobb belmagasságú helységeknél kerül kiválasztásra. A bejárati ajtó fölött beépített nyitható ablak számos előnyt biztosít a felhasználójának. Az ajtó szélességével megegyező ablak méretének köszönhetően nemcsak mennyiségű természetes fényt képes a helységbe engedni, de a kíváncsi tekinteteket is távol tartja.

A felső ablakok esetében a víztiszta üveg használatát is választhatjuk anélkül, hogy kintről belátnának a járókelők, ezzel őrizve meg otthonunk intimitását. A víztiszta üvegezés a savmart vagy színes üveggel szemben nagyobb mennyiségű természetes fényt enged be a helységbe. A helység szellőztetése könnyedén elvégezhető, a fa bejárati ajtó fölött elhelyezett ablak nyitása és zárása egy kényelmes, elérhető magasságban elhelyezett távnyitóval történik.

Comments are closed.