Fa bejárati ajtó országos akció

Fa bejárati ajtó országos akció - Fa bejárati ajtók

A fából készült bejárati ajtók hosszú ideje részét képezik az otthonunknak, fejlődésének köszönhetően már össze sem hasonlítható minőséget képviselnek régebbi társaikkal szemben.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A bejárati ajtó legfontosabb feladata megvédeni otthonunkat, valamint családunk zavartalan közlekedésének biztosítása. Mivel napi szinten komoly igénybevételnek van kitéve, ezért fontos hogy jó minőségű bejárati ajtót válasszunk otthonunk védelmére, valamint gondoskodjunk annak szakszerű beszereléséről. Minimális karbantartással a bejárati ajtónk nagyon hosszú időn át képes lesz ellátni feladatát.

fa bejárati ajtó

fa bejárati ajtó

A technika fejlődése által a fából készült nyílászárók mellett megjelentek az egyéb alapanyagból gyártott ajtók és ablakok is. A műanyag és az alumínium alapanyag szintén kiválóan alkalmas nyílászárók készítésére, de nem mindenki szereti a rideg, mesterséges alapanyagokból készült tárgyakat.

Fa bejárati ajtó országos akció - Bejárati ajtó hőszigetelése

A hőszigetelt nyílászárók ma már teljesen megszokottak és elvártak. Segítségükkel a fűtési időszakban rengeteg energiát spórolhatunk meg. A bejárati ajtó hőszigetelő képességét a fa anyagának vastagsága, a két vagy három rétegű gázzal töltött hőszigetelt üvegezése, valamint a bejárati ajtó falcainál található gumiszigetelés biztosítja.

Fa bejárati ajtó országos akció - A fa bejárati ajtó alapanyaga

A fából készült nyílászárók természetessége vitathatatlan, a fa egyediségének köszönhetően nem létezik két egyforma darab belőlük. Gyártásuk többféle fából lehetséges, általában borovi fenyőből, lucfenyő vagy akár tölgyfából készülnek.

Ezek közül a legelterjedtebb a borovi fenyő, amely egy sárgás-barnás árnyalatú, látványos erezetű fafajta. A borovi fenyő erős, valamint ellenálló az időjárással szemben. A fa bejárati ajtó anyagvastagsága három egymásra ellentétes száliránnyal összeragasztott lécből áll, ennek köszönhetően a vetemedés nem fog problémát okozni.

A fa bejárati ajtó felületét a gyártás során ellátják a fa minőségének romlását okozó gombák és rovarok ellen. Az alkalmazott felületkezelés és festés által a bejárati ajtó felülete hosszú időn át megőrzi majd állapotát, a folyamatot 7-8 évente megismételve akár évtizedeken át is megőrizhetjük ajtónk szép felületét.

 

Comments are closed.