Hét kazettás fehér bejárati ajtó cseréje

Hét kazettás fehér bejárati ajtó – Miért cserélnek ki egy bejárati ajtót?

Egy régi bejárati ajtóval mindig sok a gond, nem záródik rendesen, kilátni mellette, nem jól szigetel, nem marad meg rajta a festék, lehet hogy éri az eső és szét is van már korhadva.

Egy szint után eljut az ember oda, hogy most már elég, ez így nem mehet, így születik meg a döntés a cseréről.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hét kazettás fehér bejárati ajtó – Ajtócsere, de milyen anyagból?

Sokan dilemmáznak, hogy fa ajtót vegyenek vagy inkább műanyagot. Nagyon sok szempontot kell megnézni, hogy eldöntsük, hogy számunkra melyik felel meg, persze ha az árát nem vesszük figyelembe.

Miért is jó ha fa bejárati ajtók rendelünk?

  • Egy gyárban lefestett fa ajtó nagyon szép, designos, akár a lakás dísze is lehet
  • Természetes anyagból készül a műanyaggal szemben
  • Az új faajtók ma már tökéletes hő és hangszigetéssel rendelkeznek
  • Szinte bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható
  • Biztonságosak, mert 5 pontos biztonsági zárral szereljük őket

Hét kazettás fehér bejárati ajtó – Hol építünk be fa ajtókat?

Ajtók és ablakok beépítését Budapesten, Borsod és Pest megyében végezzük.

Fa bejárati ajtó cseréjét láthatjuk az alábbi képen egy budapesti belvárosi üzletben. Ez egy biztonsági üveges bejárati ajtó, melyet a régi tok teljes kibontásával építettük be, melyet 5 pontos biztonsági zárral szereltük.

Hét kazettás fehér bejárati ajtó

Hét kazettás fehér bejárati ajtó

Bejárati ajtók beépítése

A bejárati ajtók beépítése előtt célszerű jó előre eldönteni hogy mit is szeretnénk választani helyette, milyen színben, kivitelben. Az a meglévő elavult , rosszul záródó, akadozó és huzatos ajtó helyett olyat kell választania ami hosszú távon megfelel az elvárásoknak.

Bejárati ajtók beépítése

Bejárati ajtók beépítése

Bejárati ajtók beépítése – Fából, fémből, műanyagból

Az új ajtó készülhet fémből, műanyagból vagy pedig többféle fa anyagból is. A műanyag nyílászárók előnye talán az ára és hogy nem igazán igényel gondozást az évek során, ami talán a legnépszerűbb érv ezen ajtók mellett. Mégis sokan ódzkodnak tőle mert rideg és nem kelt valami természetes érzést.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fából készült nyílászárók természetes, meg újuló alapanyagból készülnek, mintázatuk egyedi, a felületkezelés által pedig nagyon variálható, a legnépszerűbb fa anyag a borovi fenyő. Ez nagyon tartós, időjárásnak fokozottan ellenálló anyag, ami idővel kicsit vörösebbé is válik.

Nagyon népszerű tartóssága miatt a víz és magas építészetben is, gyakran használják vasúti talpfának is, mivel hosszú ideig ellenáll a természeti tényezőknek.

Bejárati ajtó egyedi méretre

Lehetőség van egyedi méretben való elkészítésre is, hogy ne kelljen indokolatlanul kőműves munkát végeztetnie a nyílászáró csere folyamán. Ha elkészült a kívánt bejárati ajtó akkor kiszállításra kerüléskor kibontódik a meglévő régi nyílászáró.

Az ajtó nyílás előkészítése után helyére kerül az ajtó keret, fokozottan ügyelve arra hogy vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen be legyen állítva, elkerülendő a későbbi kellemetlenségeket mint például hogy szellőztetéskor bezáródik magától az ajtó.

Bejárati ajtók beépítése, takarózás

Ha minden a rendben van akkor az ajtónyíláshoz csavarokkal rögzítik a keretet, és az esetleges hézagokat kifújják PUR habbal, melyet száradás után ha szükséges takarólapokkal elfednek. Ezután felkerül az ajtó nyíló része, a beállítás és a végszerelés után már rögtön használható is lesz az ön új bejárati ajtaja.