Beltéri ajtó, bejárati ajtó különbségek

A beltéri ajtó, bejárati ajtó első ránézésre nagyon hasonlónak tűnik, ám ez a hasonlóság csak a külsejükre korlátozódik. A két nyílászáró típus viszont teljesen más feladatra hivatott, más szerepkörben kell hely állnia. Ennek köszönhetően a felszereltségük, kialakításuk, súlyuk valamint az ára is eltér egymástól.

Melyik ajtó?

Melyik ajtót válasszam?

Míg a bejárati ajtó fő szerepe a külvilág kizárása otthonunkból valamint az első számú védelmi vonal biztosítása. Addig a beltéri ajtók az otthonunkban található szobák, helységek egymástól való elszeparálása, diszkréció megteremtése.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Beltéri ajtó, bejárati ajtó - Lakás bejárati ajtó

A bejárati ajtók betörésvédelmi okokból elláthatóak biztonságai zárral, mellyel a biztonság érzése jelentősen megnövelhető, megakadályozván a hívatlan vendégek otthonunkba való bejutását. Hangszigetelő képessége megakadályozza, hogy a külvilágból érkező zajok megzavarják a pihenésünket.

Hőszigetelő képességük pedig energia fogyasztásunkat hivatott csökkenteni a fűtési szezonban. Mindezen képességek mellé még szintén fontos dolog hogy bejárati ajtónk szép is legyen, de a kiválasztás fő szempontja fa bejárati ajtóknál minden esetben a biztonság kell, hogy legyen.

Beltéri ajtó, bejárati ajtó - Lakás beltéri ajtó

Beltéri ajtó, bejárati ajtó

Beltéri ajtó, bejárati ajtó

A beltéri ajtók ezekkel a képességekkel nem, vagy csak részben rendelkeznek. Beltéri ajtók legfontosabb tulajdonsága, természetesen a megbízhatóságon kívül az, hogy szépek legyenek. Mivel nem az épület homlokzatán foglalnak helyet, így nincsenek közvetlenül kitéve az időjárás hatásainak.

Ebből adódóan a hőszigetelési tulajdonságuk helyett inkább a hangszigetelés kerül előtérbe. Otthonunkat a hagyományos beltéri ajtók mellett tolóajtókkal is elláthatjuk, melyek használatával helyet is megtakaríthatunk.

Comments are closed.