Nyitható ablakos fa bejárati ajtó gyártás és beépítése

A nyitható ablakos fa bejárati ajtó a hagyományos, fix üveggel vagy üvegezés nélküli kivitelben készült társaihoz képest még rugalmasabb használatot tesznek lehetővé. A bejárati ajtón elhelyezett üvegfelületek így nem csak a látványos külsőért és a természetes megvilágításért felelnek, hanem a szellőztetésért is. Ennek köszönhetően akár kulcsra zárt ajtó esetén is könnyedén, valamint biztonságosan szellőztethetjük otthonunkat.

nyitható ablakos bejárati ajtó

nyitható ablakos bejárati ajtó

Fa bejárati ajtó gyártása

A folyamatos és intenzív használat elviseléséhez elengedhetetlen, hogy az ajtó gyártása során jó minőségű anyagokat használjanak fel. Ezzel garantálható a fa bejárati ajtó hosszú élettartama, valamint a problémáktól mentes mindennapi használat.

A borovi fenyő az egyik leggyakrabban használt faanyag a nyílászáró gyártásban. A borovi fenyő tartós, valamint ellenáll az időjárás káros hatásaival szemben. Látványos és természetes mintázata egyedi külsőt biztosít a borovi fenyő nyílászáróknak egyaránt, mely egyszerű megmunkálással párosul.

A fa bejárati ajtó rétegragasztott faanyagból készül, amelynek köszönhetően nem csak ellenállóbb lesz az őt ért hatásokkal szemben, hanem a vetemedés esélye is minimálisra csökkenthető. A fa bejárati ajtók gyártása során hibakiejtett és hossztoldással előállított faanyagot használnak. A gyártást kérhetjük toldás mentes faanyagból is legyártható, ám ez jóval nagyobb gyártási költséget jelent.

Mivel a bejárati ajtó a biztonság mellett a hang és hőszigetelési feladatokat is ellát, ezért fontos hogy a bejárati ajtóba épített üvegek, valamint az ajtóban vagy az ajtó felett található ablakok üvegezése hőszigetelt üvegből álljon.

A hőszigetelt üvegezés mellett szintén nagyon fontos az ajtó és a tokszerkezet illeszkedésénél rögzített dupla gumitömítő csíkok használata is is. A gumiszigetelés feladata hogy a két elem közti hézagot kitöltse, ezzel előzve meg a huzat kialakulását.

Nyitható ablakos fa bejárati ajtó típusai

A bejárati ajtóknak többféle típusa létezik, melyek üvegezés nélkül, a fix üvegezéssel, valamint nyitható ablakkal ellátott kialakításban is elérhetőek. A nyitható ablakos fa bejárati ajtók esetében többféle lehetőség is van az ablakok elhelyezésére.

Nyitható ablakos fa bejárati ajtó

Ennél a típusnál az ajtói nyílóin kerülnek elhelyezésre a nyitható ablakok. Az ablak zárt állapotban a természetes fényt engedi be, nyitásával pedig az előszoba vagy helység szellőztetése is megoldható. A zárt ajtó biztonságát tovább fokozhatjuk, amennyiben biztonsági rácsot is felszereltetünk az ajtó külső oldalára.

Amennyiben ismeretlen látogató érkezik otthonunkba, az ablak kinyitásával anélkül beszélhetünk az oda érkező személlyel, hogy beengednék a lakásba.

A nyitható ablakos bejárati ajtó kétszárnyas kivitelben is elérhető, ebben az esetben egyik, vagy pedig mindkét nyíló felszerelhető az ablakokkal.

Nyitható felsőablakos fa bejárati ajtó

A nyitható felső ablakos fa bejárati ajtó elsősorban nagyobb belmagasságú helységeknél kerül kiválasztásra. A bejárati ajtó fölött beépített nyitható ablak számos előnyt biztosít a felhasználójának. Az ajtó szélességével megegyező ablak méretének köszönhetően nemcsak mennyiségű természetes fényt képes a helységbe engedni, de a kíváncsi tekinteteket is távol tartja.

A felső ablakok esetében a víztiszta üveg használatát is választhatjuk anélkül, hogy kintről belátnának a járókelők, ezzel őrizve meg otthonunk intimitását. A víztiszta üvegezés a savmart vagy színes üveggel szemben nagyobb mennyiségű természetes fényt enged be a helységbe. A helység szellőztetése könnyedén elvégezhető, a fa bejárati ajtó fölött elhelyezett ablak nyitása és zárása egy kényelmes, elérhető magasságban elhelyezett távnyitóval történik.

Modern bejárati ajtó gyártása

A modern bejárati ajtó a régebbi nyílászárókhoz képest a számos technikai újításnak köszönhetően sokkal hatékonyabban látják el feladatukat. A bejárati ajtók tartósabbak, biztonságosabbak, valamint megbízhatóbbak régebbi társaiknál. A jobb záródásnak és a minőségi alapanyagoknak köszönhetően sokkal jobb hőszigetelést biztosít otthonunk számára, ezáltal energiát spórolhatunk a használatukkal.

Modern bejárati ajtó

Modern bejárati ajtó

A modern bejárati ajtó gyártása

A modern bejárati ajtó a fent említett tulajdonság segítségével otthonunkat kényelmesebbé, biztonságosabbá teszi. Az elavult, illetve rossz állapotban lévő bejárati ajtók számos problémát okozhatnak, használatuk pedig gyakran járhat nehézségekkel. A vetemedett, deformálódott nyílószárnyak nem zárnak tökéletesen, az ezáltal kialakult hézagokon keresztül pedig szabadon áramlik át a levegő.

A tökéletes záródás egyik feltétele a pontos gyártás, mely az utóbbi évtizedekben bekövetkezett fejlődésnek köszönhető. A szinte tökéletesen záródó ajtószárnyaknak, valamint az ajtó falcaiban található dupla gumitömítésnek köszönhetően az ajtók jó szigeteltek és huzatmentesek lesznek.

Modern bejárati ajtó, fa bejárati ajtó

A régebbi fa bejárati ajtókra jellemző idő előtti vetemedést a nem megfelelően előkészített, valamint rossz minőségű alapanyag okozta. A modern fa bejárati ajtó rétegragasztással előállított alapanyagból készül, mellyel kiküszöbölhető a nyílászáró vetemedése. A több rétegből összeragasztott faanyag sokkal szilárdabb szerkezet készítését teszi lehetővé, ez pedig hosszabb élettartamot garantál.

A fa bejárati ajtó hőszigeteléséért elsősorban az alapanyag felelős. A faanyag előnyös hőszigetelését üvegezett ajtók esetében hőszigetelt üveggel párosítják. Ennek köszönhetően az ajtó lap, valamint az felhasznált üvegezés is jól szigetel majd.

A fa bejárati ajtó felületkezelést igényel, melyet a gyártás előtt végeznek el. Ez a védelem 7-8 évig biztosítja az ajtó védelmét a párával, gombákkal és penésszel szemben. A felületkezelés megismétlésével a modern fa bejárati ajtó felülete sokáig megőrizheti majd minőségét.

Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtók egyre népszerűbbek az emberek körében, mivel nagyon jó ár-érték arányuknak köszönhetően széles körben alkalmazhatóak. A műanyag bejárati ajtó elemei üreges kialakítású PVC profilokból készül. A bennük található meghatározott számú légkamrák az ajtó kitűnő hőszigeteléséért felelősek.

A műanyag bejárati ajtók anyagára nem hat a pára, valamint az időjárás többi eleme sem. Ellenálló a rájuk hulló csapadékokkal valamint az erős napsütéssel szemben is. Felületüket nem kell festeni, ezáltal nem csak olcsóbbak a fából készült társaiknál, hanem használatuk, karbantartásuk is egyszerűbb.

A modern bejárati ajtó hőszigetelése

A fa bejárati ajtók hőszigetelése a gyártáshoz használt faanyag előnyös tulajdonságainak köszönheti. A fa jó szigetelőképességét a nyílászárón és a kereten körbefutó tömítő csíkok tovább növelik. A műanyag bejárati ajtó hőszigetelését a belsejükben kialakított légkamrák biztosítják. Természetesen itt is megtalálhatóak a korábban említett tömítések, melyek megakadályozzák a huzat kialakulását.

A modern bejárati ajtó minden esetben hőszigetelt üvegezéssel kerül felszerelésre. A hagyományos üveggel ellentétben ezek 2 darab 4 milliméter vastagságú üvegből állnak, a köztük található tér pedig védőgázzal van feltöltve. Létezik háromrétegű hőszigetelt üvegezéssel ellátott nyílászárók is, ezek általában a passzívházakban találhatóak. A háromrétegű üvegezés még jobb hang és hőszigeteléssel teszi komfortosabbá otthonunkat.

Kültéri bejárati ajtó olcsón

A kültéri bejárati ajtó olcsón, illetve drágán is lecserélhető, és ez nem feltétlen jár együtt a minőség csökkenésével. A bejárati ajtó cseréje során különböző vastagságú, kialakítású, egy vagy kétszárnyas, üvegezett vagy üvegezés nélküli nyílászárók közül választhatunk, melyek többféle faanyag felhasználásából is készülhetnek. Amennyiben tehát szeretnénk a régi bejárati ajtónkat lecserélni, nem feltétlenül szükséges hatalmas összeget ráfordítanunk.

Kültéri bejárati ajtó olcsón

Kültéri bejárati ajtó olcsón

Kültéri bejárati ajtó olcsón – A fa bejárati ajtó gyártása

A fa bejárati ajtók cseréje esetén az új nyílászáró szabványméretben, illetve egyedi méretben is egyaránt elkészíthető.

A szabvány méretű gyártás előnyei közé tartozik a rövidebb gyártási idő. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az általunk szükséges méretű, kialakítású fa bejárati ajtó készleten van, így a megrendelés és a beépítés közti idő jelentősen lecsökkenhet.

A szabványméretű fa bejárati ajtók előállítása a tömegtermelésnek köszönhetően sokkal költséghatékonyabb lehet, így nem csak gyorsabban, de olcsóbban is hozzájuthatunk az új bejárati ajtóhoz. A szabványméretű ajtók a legtöbb újabb építésű épület esetében megfelelő mérettel rendelkeznek, így a beépítésük során nem ütközünk akadályokba.

Abban az esetben, ha az ajtó cseréje régebbi épületben történik, legyen szó panellakásokról vagy társasházakról, általában az egyedi gyártású nyílászárók beépítése szükséges. Ezek gyártása bizonyos esetben drágább, valamint hosszabb időt vehetnek igénybe, viszont egyedi méretű falnyílások esetén az ajtó a megfelelő méretben kerül elkészítésre.

A fa bejárati ajtó felületkezelése

A kültéri fa bejárati ajtók felülete védelmet igényel az időjárás hatásaival szemben, mely védelemnek hiánya esetén állaguk idővel megromolhat. A szükséges felületkezelés elvégzésével a nyílászáró felülete hosszant tartó védelmet kap az időjárással szemben. A fa bejárati ajtó felületének megőrzése érdekében ezt a felületkezelést, bizonyos időnkét meg kell újítani, ezáltal az ajtó akár évtizedeken keresztül is használható, illetve szép marad.

A nyílászáró felülete színre festhető, mely színt RAL színskálából választhatunk ki. A festékrétegek hosszant tartó védelmet biztosítanak a fa részére, valamint eltakarják a fa erezetét is. Amennyiben természetesebb külsejű fa bejárati ajtó szeretnénk, melynél látható marad a fa mintája, akkor a lazúros kezelést érdemes választani.

Az ajtó védelmét biztosító felületkezelés felhordása a gyártás folyamán történik, mikor még véglegesen össze szerelve a nyílászáró. Ennek köszönhetően a nem látható, valamint a nehezen hozzáférhető részek is megkapják a szükséges védelmet.

Kültéri bejárati ajtó olcsón – A fa bejárati ajtó kialakítása és felszereltsége

A fa bejárati ajtók előállítási költsége az ajtó számos paraméterétől függhet. A nagyobb méretű ajtók több faanyagot igényelnek gyártásuk során, illetve hozzá tartozó szerelvények mérete és száma is eltérhet. Egy kétszárnyas fa bejárati ajtó gyártása tehát nagyobb költséget jelent, mint egy kisebb méretű, egyszárnyas kivitelű ajtóé.

Az ajtó által nyújtott biztonságért a fejlett zárszerkezetek felelnek, melyekből akár többet is felszerelhetünk az ajtóra. A régebbi típusokhoz képest ezek a zárak nagyobb biztonságot nyújtanak otthonunk számára, emellett tartósabbak és megbízhatóbbak is.

Üvegezett fa bejárati ajtók

Az üvegezett fa bejárati ajtók gyártása a felhasznált hőszigetelt üvegezésnek köszönhetően drágább, mint egy tömör kialakítású ajtóé, ám használatukkal gondoskodhatunk az előszoba természetes megvilágításáról, valamint ajtó külsejét is látványosabbá teszi. A fa bejárati ajtó üvegezésénél többféle üvegtípusból van lehetőségünk kiválasztani a számunkra szimpatikus üvegezést.

Fa bejárati ajtó ár

A fa bejárati ajtó ár az általunk kiválasztott nyílászáró számos tulajdonságától függhet. Ezek közé tartozik a nyílászáró gyártásához használt faanyag típusa, az ajtó vastagsága, a vasalat és a felhasznált zárak típusa. Az üvegezett, valamint felső vagy oldalvilágítóval felszerelt fa bejárati ajtó ára némileg magasabb, mint a hagyományos, tömör kialakítású ajtóké, ám sokkal látványosabb külső, valamint széles körű használat jellemzi őket.

Fa bejárati ajtó ár

Fa bejárati ajtó ár

Fa bejárati ajtó ár – a gyártáshoz használt alapanyagok

A fa bejárati ajtók előállítása a legnagyobb számban borovi fenyőből történik. A borovi fenyő nagyon jó ár-érték aránnyal bír, valamint tartós és látványos bejárati ajtó készíthető belőlük. A gyártás rétegragasztott, hossztoldott, illetve toldásoktól mentes faanyagból is elkészíthető.

A rétegragasztás során többrétegnyi fa kerül összeragasztásra, melynek hatására a szerkezet szilárdsága megnő, jobban ellenálló lesz az intenzív használattal, valamint a vetemedéssel szemben.

A hossztoldással előállított faanyag használatával a fa bejárati ajtó ár alacsonyan tartható. Az előállítás során a fa lecekből eltávolítják a hibás részeket, a megfelelő darabokat pedig összeerősítik. Ezzel biztosítható a fa bejárati ajtó hibamentes, szép felülete.

A hossztoldás nélküli faanyagból előállított bejárati ajtó a legmagasabb igényeknek is megfelel. A gyártáshoz megfelelő méretű, hibátlan faanyagot használnak. Ilyen esetben a fa bejárati ajtó ár jelentősen magasabb, mivel a tökéletes, hibátlan faanyag viszonylag ritka.

Felületkezelés

A fa nyílászárók a felületük megőrzése érdekében festést igényelnek. A legtöbb fa bejárati ajtót még a gyártás során, a végleges összeszerelés előtt látják el a szükséges védelemmel. A festésnek köszönhetően az ajtó felülete ellenállóbb lesz a használatból eredő apróbb sérülések, gombák vagy penészedéssel szemben.

A bejárati ajtó felületkezelése hosszú évekig óvja a szerkezet felületét, ezt a kezelést 7-8 évente megújítva évtizedeken keresztül megóvhatjuk a nyílászárót.

A fa bejárati ajtó ára a felületkezelésnek köszönhetően magasabb, mint a natúr felületű, kezeletlen nyílászárók esetében, de az otthoni festéssel ellentétben az ipari körülmények között felhordott felületkezelés sokkal tartósabb és jóminőségű.

Szabvány és egyedi méretű fa bejárati ajtó ár

A szabványméretű fa bejárati ajtók elsősorban az új építésű épületeknél kerülnek beszerelésre, ahol az előre kialakított falnyílás mérete megfelelő. A szabványméretű fa bejárati ajtó ár a tömeges gyártásnak köszönhetően alacsonyabb, gyorsabban elkészíthető, sok esetben pedig készletről is hozzájuthatunk a kiválasztott ajtóhoz. Amennyiben szabványméretnek megfelelő fa bejárati ajtót választunk, akár hetekkel hamarabb is hozzájuthatunk a nyílászáróhoz.

Az egyedi méretű gyártás segítségével bármilyen régi vagy új építésű épület ellátható modern nyílászárókkal. Az egyedi gyártás valamivel drágább a szabványméretű nyílászárókénál, ám ezért cserébe szinte teljes mértékben igényeinkhez szabhatjuk a kiválasztott bejárati ajtót.

Egyszárnyas, kétszárnyas fa bejárati ajtó ár

A fa bejárati ajtó ár nagyban függ a felhasznált faanyag mennyiségétől is. Ebből adódóan egy egyszárnyas bejárati ajtó gyártásához kevesebb fára, festékre, vasalatra van szükség. A kisebb méretű falnyílások esetén egyszárnyú ajtó kerül beépítésre, amennyiben a falnyílás mérete lehetővé teszi, felül vagy oldal világítóval is elláthatóak.

A kétszárnyas bejárati ajtók a szélesebb falnyílások esetén használhatóak. A falnyílások méretőtől függően akár szimmetrikus szárnyakkal is elláthatóak, melyek két egyforma méretű ajtószárnnyal vannak ellátva. Az aszimmetrikus kétszárnyú bejárati ajtó esetén a nagyméretű fő nyílót egy kisebb méretű szárny egészíti ki.

Fa bejárati ajtó árak – üvegezett bejárati ajtók

A lépcsőházakban megszokott tömör kivitelű bejárati ajtókkal szemben a családi házaknál, üzleteknél lehetőségünk van üvegezett bejárati ajtók beépítésére is. Az üvegezésnek köszönhetően sokkal látványosabb fa bejárati ajtót kapunk, melyek az javítják az előszoba, előtér természetes megvilágítását.

Műemlék bejárati ajtó beépítése

A műemlék bejárati ajtó gyártásnak köszönhetően a műemlékvédelem alatt álló épületek esetében is elvégezhető a nyílászárók modernizálása. Ennél az épülettípusnál bármilyen külső változhatás engedélyhez van kötve, így a csere folyamán a régi nyílászáróval külsőleg teljesen megegyező bejárati ajtó kerülhet beépítésre. A műemlék bejárati ajtók egyaránt magukban hordozzák majd a régi idők eleganciáját, illetve a modern technikai megoldásokat.

Műemlék fa bejárati ajtó

Műemlék fa bejárati ajtó beépítése

 Műemlék bejárati ajtó – Klasszikus külső, modern felszereltség

Az épület bejárati ajtaja a rendszeres és intenzív használatnak hatására idővel elöregszik, használatuk pedig problémássá válhat. Mivel sok esetben akár 60-70 éves ajtókról van szó, így a műszaki paraméterek sem felelnek meg a modern elvárásoknak. Az egyébként is elégtelen szigetelőképességet még az ajtó vetemedése is fokozhatja, mely egy ilyen korú nyílászárónál már természetes.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Az ajtó cseréjével rengeteg kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, a régi szerkezet helyére egy, a mai igényeknek teljes mértékben megfelelő, modern gyártású fa bejárati ajtó kerül. Az új ajtó hőszigetelése sokkal hatékonyabb, jobban ellenállnak a használatból eredő sérüléseknek, valamint a vetemedésnek is.

A számtalan alkalommal újrafestett régi bejárati ajtó helyét egy modern eljárással felületkezelt nyílászáró veszi át, mely nem csak hibátlan felülettel rendelkezik, de a régi színével is teljesen megegyezik majd.

A modern gyártású műemlék bejárati ajtó fejlett, több pontos zárral ellátva jóval hatékonyabban látja el otthonunk védelmét, az időjárás hatásaival, valamint egy esetleges betöréssel szemben is.

Műemlék bejárati ajtó gyártása

A műemlék bejárati ajtó gyártása során rétegragasztott faanyagot használnak, mely megnöveli a szerkezet szilárdságát, ezáltal csökkentve a későbbi vetemedés esélyét. Ehhez igényeink szerint hossztoldott hibakiejtett, illetve toldásmentes anyagot is választhatunk, ám a toldásmentes fa lecek használata lényegesen drágább ajtót eredményez.

Festett műemlék fa bejárati ajtó

Festett műemlék fa bejárati ajtó

A gyártás során a bejárati ajtó felületkezelésen esik át, mely hosszú időn keresztül biztosítja a felület védelmét. A festést még az végső összeszerelés előtt végzik, így az ajtó anyagának teljes felülete megkapja a szükséges védelmet.

A műemlék bejárati ajtók esetében a régivel teljesen megegyező külsővel kerül legyártásra az új nyílászáró, az ehhez szükséges formák és színek a helyszíni felmérés során kerülnek rögzítésre, ezzel garantálható a teljesen azonos megjelenés.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Ha a régi bejárati ajtó üvegezéssel is elvan látva, abban az esetben az új ajtó teljesen azonos méretű és formájú üvegezéssel kerül legyártásra, annyi különbséggel, hogy már hőszigetelt üveg kerül az új ajtóba. A kétrétegű hőszigetelt üvegezés nem csak jobb hőszigetelést, de hatékonyabb hangszigetelést is lehető tesz, így otthonunk komfortja jelentősen megnövelhető.

Fa bejárati ajtó országos akció

Fa bejárati ajtó országos akció – Fa bejárati ajtók

A fából készült bejárati ajtók hosszú ideje részét képezik az otthonunknak, fejlődésének köszönhetően már össze sem hasonlítható minőséget képviselnek régebbi társaikkal szemben.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A bejárati ajtó legfontosabb feladata megvédeni otthonunkat, valamint családunk zavartalan közlekedésének biztosítása. Mivel napi szinten komoly igénybevételnek van kitéve, ezért fontos hogy jó minőségű bejárati ajtót válasszunk otthonunk védelmére, valamint gondoskodjunk annak szakszerű beszereléséről. Minimális karbantartással a bejárati ajtónk nagyon hosszú időn át képes lesz ellátni feladatát.

fa bejárati ajtó

fa bejárati ajtó

A technika fejlődése által a fából készült nyílászárók mellett megjelentek az egyéb alapanyagból gyártott ajtók és ablakok is. A műanyag és az alumínium alapanyag szintén kiválóan alkalmas nyílászárók készítésére, de nem mindenki szereti a rideg, mesterséges alapanyagokból készült tárgyakat.

Fa bejárati ajtó országos akció – Bejárati ajtó hőszigetelése

A hőszigetelt nyílászárók ma már teljesen megszokottak és elvártak. Segítségükkel a fűtési időszakban rengeteg energiát spórolhatunk meg. A bejárati ajtó hőszigetelő képességét a fa anyagának vastagsága, a két vagy három rétegű gázzal töltött hőszigetelt üvegezése, valamint a bejárati ajtó falcainál található gumiszigetelés biztosítja.

Fa bejárati ajtó országos akció – A fa bejárati ajtó alapanyaga

A fából készült nyílászárók természetessége vitathatatlan, a fa egyediségének köszönhetően nem létezik két egyforma darab belőlük. Gyártásuk többféle fából lehetséges, általában borovi fenyőből, lucfenyő vagy akár tölgyfából készülnek.

Ezek közül a legelterjedtebb a borovi fenyő, amely egy sárgás-barnás árnyalatú, látványos erezetű fafajta. A borovi fenyő erős, valamint ellenálló az időjárással szemben. A fa bejárati ajtó anyagvastagsága három egymásra ellentétes száliránnyal összeragasztott lécből áll, ennek köszönhetően a vetemedés nem fog problémát okozni.

A fa bejárati ajtó felületét a gyártás során ellátják a fa minőségének romlását okozó gombák és rovarok ellen. Az alkalmazott felületkezelés és festés által a bejárati ajtó felülete hosszú időn át megőrzi majd állapotát, a folyamatot 7-8 évente megismételve akár évtizedeken át is megőrizhetjük ajtónk szép felületét.

 

Beltéri ajtó, bejárati ajtó különbségek

A beltéri ajtó, bejárati ajtó első ránézésre nagyon hasonlónak tűnik, ám ez a hasonlóság csak a külsejükre korlátozódik. A két nyílászáró típus viszont teljesen más feladatra hivatott, más szerepkörben kell hely állnia. Ennek köszönhetően a felszereltségük, kialakításuk, súlyuk valamint az ára is eltér egymástól.

Melyik ajtó?

Melyik ajtót válasszam?

Míg a bejárati ajtó fő szerepe a külvilág kizárása otthonunkból valamint az első számú védelmi vonal biztosítása. Addig a beltéri ajtók az otthonunkban található szobák, helységek egymástól való elszeparálása, diszkréció megteremtése.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Beltéri ajtó, bejárati ajtó – Lakás bejárati ajtó

A bejárati ajtók betörésvédelmi okokból elláthatóak biztonságai zárral, mellyel a biztonság érzése jelentősen megnövelhető, megakadályozván a hívatlan vendégek otthonunkba való bejutását. Hangszigetelő képessége megakadályozza, hogy a külvilágból érkező zajok megzavarják a pihenésünket.

Hőszigetelő képességük pedig energia fogyasztásunkat hivatott csökkenteni a fűtési szezonban. Mindezen képességek mellé még szintén fontos dolog hogy bejárati ajtónk szép is legyen, de a kiválasztás fő szempontja fa bejárati ajtóknál minden esetben a biztonság kell, hogy legyen.

Beltéri ajtó, bejárati ajtó – Lakás beltéri ajtó

Beltéri ajtó, bejárati ajtó

Beltéri ajtó, bejárati ajtó

A beltéri ajtók ezekkel a képességekkel nem, vagy csak részben rendelkeznek. Beltéri ajtók legfontosabb tulajdonsága, természetesen a megbízhatóságon kívül az, hogy szépek legyenek. Mivel nem az épület homlokzatán foglalnak helyet, így nincsenek közvetlenül kitéve az időjárás hatásainak.

Ebből adódóan a hőszigetelési tulajdonságuk helyett inkább a hangszigetelés kerül előtérbe. Otthonunkat a hagyományos beltéri ajtók mellett tolóajtókkal is elláthatjuk, melyek használatával helyet is megtakaríthatunk.

Hét kazettás fehér bejárati ajtó cseréje

Hét kazettás fehér bejárati ajtó – Miért cserélnek ki egy bejárati ajtót?

Egy régi bejárati ajtóval mindig sok a gond, nem záródik rendesen, kilátni mellette, nem jól szigetel, nem marad meg rajta a festék, lehet hogy éri az eső és szét is van már korhadva.

Egy szint után eljut az ember oda, hogy most már elég, ez így nem mehet, így születik meg a döntés a cseréről.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hét kazettás fehér bejárati ajtó – Ajtócsere, de milyen anyagból?

Sokan dilemmáznak, hogy fa ajtót vegyenek vagy inkább műanyagot. Nagyon sok szempontot kell megnézni, hogy eldöntsük, hogy számunkra melyik felel meg, persze ha az árát nem vesszük figyelembe.

Miért is jó ha fa bejárati ajtók rendelünk?

  • Egy gyárban lefestett fa ajtó nagyon szép, designos, akár a lakás dísze is lehet
  • Természetes anyagból készül a műanyaggal szemben
  • Az új faajtók ma már tökéletes hő és hangszigetéssel rendelkeznek
  • Szinte bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható
  • Biztonságosak, mert 5 pontos biztonsági zárral szereljük őket

Hét kazettás fehér bejárati ajtó – Hol építünk be fa ajtókat?

Ajtók és ablakok beépítését Budapesten, Borsod és Pest megyében végezzük.

Fa bejárati ajtó cseréjét láthatjuk az alábbi képen egy budapesti belvárosi üzletben. Ez egy biztonsági üveges bejárati ajtó, melyet a régi tok teljes kibontásával építettük be, melyet 5 pontos biztonsági zárral szereltük.

Hét kazettás fehér bejárati ajtó

Hét kazettás fehér bejárati ajtó

Pazar igényes ajtók: igényes fűrészáruból!

A legjobb bejárat faáruból épülnek ócska régi, pontatlanul záródó ablakát váltsa le, menő, vaskos tökéletesen záródó ablakra.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtóinkat fenyőből csináljuk melyeket 68 és 88 mm-es szélességben gyártjuk le.Napjainkban a Fa ajtók, kültéri bejárati ajtók, XVII. Kerület, minőségi fa bejárati ajtómeglehetősen népszerű témakör. Azért, miszerint Ön számára a pompás méretű ajtót csináljuk díjmentes helyi méretvételt nyújtunk.
Az ajtókat tökéletes minőségben pontosra hozzuk létre.

Az portálajtó cserét pár óra alatt befejezzük A ajtókat vágy esetén festéssel készítjük amelyet 1 színmintából nézhet ki ellenben ha tudja mázolni olyankor természetesen változatban is kérhet panelajtót Az nyílászárókba 2 rétegű illetve három rétegű ablakot rakunk különösen megfelelő szigetelést adnak.

A beillesztést teljesíthetjük a leharcolt ajtószerkezet egész kirontásával, ekkor a házfal károsodhat, így hát visszajavítási feladat is lehetséges hogy kell.

Bejárati ajtók beépítése

A bejárati ajtók beépítése előtt célszerű jó előre eldönteni hogy mit is szeretnénk választani helyette, milyen színben, kivitelben. Az a meglévő elavult , rosszul záródó, akadozó és huzatos ajtó helyett olyat kell választania ami hosszú távon megfelel az elvárásoknak.

Bejárati ajtók beépítése

Bejárati ajtók beépítése

Bejárati ajtók beépítése – Fából, fémből, műanyagból

Az új ajtó készülhet fémből, műanyagból vagy pedig többféle fa anyagból is. A műanyag nyílászárók előnye talán az ára és hogy nem igazán igényel gondozást az évek során, ami talán a legnépszerűbb érv ezen ajtók mellett. Mégis sokan ódzkodnak tőle mert rideg és nem kelt valami természetes érzést.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fából készült nyílászárók természetes, meg újuló alapanyagból készülnek, mintázatuk egyedi, a felületkezelés által pedig nagyon variálható, a legnépszerűbb fa anyag a borovi fenyő. Ez nagyon tartós, időjárásnak fokozottan ellenálló anyag, ami idővel kicsit vörösebbé is válik.

Nagyon népszerű tartóssága miatt a víz és magas építészetben is, gyakran használják vasúti talpfának is, mivel hosszú ideig ellenáll a természeti tényezőknek.

Bejárati ajtó egyedi méretre

Lehetőség van egyedi méretben való elkészítésre is, hogy ne kelljen indokolatlanul kőműves munkát végeztetnie a nyílászáró csere folyamán. Ha elkészült a kívánt bejárati ajtó akkor kiszállításra kerüléskor kibontódik a meglévő régi nyílászáró.

Az ajtó nyílás előkészítése után helyére kerül az ajtó keret, fokozottan ügyelve arra hogy vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen be legyen állítva, elkerülendő a későbbi kellemetlenségeket mint például hogy szellőztetéskor bezáródik magától az ajtó.

Bejárati ajtók beépítése, takarózás

Ha minden a rendben van akkor az ajtónyíláshoz csavarokkal rögzítik a keretet, és az esetleges hézagokat kifújják PUR habbal, melyet száradás után ha szükséges takarólapokkal elfednek. Ezután felkerül az ajtó nyíló része, a beállítás és a végszerelés után már rögtön használható is lesz az ön új bejárati ajtaja.