Árnyékolók

Könyökkaros napellenzők

Könyökkaros napellenző

Könyökkaros napellenző

Árnyékolók használatával megakadályozhatóak otthonunkban vagy irodánkban egy-egy helység túlmelegedését, valamint csökkenthetjük a beérkező fény mennyiségét is, amennyiben a helyzet ezt diktálja. Ennek elérését beltéri használat esetén redőnyökkel vagy sötétítőkkel szokás megoldani.

A kültéri árnyékolás napellenzők segítségével oldható meg. Ezeknek több fajtája is létezik, különböző helyzetek megoldására más és más árnyékolók használhatóak. A nyári hőség és erős napsütés hatására a teraszon vagy a télikertben eltöltött idő könnyedén nehezen elviselhetővé válhat.

Az ilyen esetek elkerülésére javasolt a napellenzők használta. Meggátolják a terasz vagy télikert túlmelegedését a napsugarak kivédésével, eközben pedig a friss levegő szabad áramlását is biztosítják.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Nagyon kedvelt és gyakran használt megoldás éttermek esetében is, használatával kellemes idő esetén kiváló kültéri területet hasznosíthat az adott vendéglátó intézmény, az itt tartózkodó vendégek pedig anélkül élvezhetik a szabad levegőn étkezést, hogy folyamatos napsütésnek lennének kitéve.

Kültéri árnyékolók

Napellenző

Napellenző

A kültéri árnyékolók közül az egyik legkedveltebb a könyökkaros kivitelű napellenző. Ezek leggyakrabban az épület homlokzatán kerülnek rögzítésre, de az eresz alá is felszerelhetőek.

Az árnyékoló ponyva egy acélcsőről tekeredik le nyitáskor, kihúzott állapotban pedig billenő karok segítségével beállítható a ponyva dőlés szöge 90 fokos tartományon belül. Az egész szerkezetet kinyitott állapotban egy rugós szerkezet tartja mereven, valamint ennek segítségével történik a ponyva kihúzása is.

A napellenző igény esetén ellátható egy függőlegesen leengedhető ponyva felülettel, amely oldal irányból is megtörheti a napsugarak útját.

Napellenző működtetése

A napellenző működtetése alap esetben kézi hajtással történik, de természetesen ellátható emelőmotorral is. A motorizált árnyékoló jelentősen megkönnyíti az esetenként magasabbra felszerelt eszköz működtetését, amely ezáltal a kényelmet és a praktikusságot még nagyobb szintre emeli.

A napellenzők igény esetén elláthatóak egy fémházzal, ami zárt állapotban megvédi az időjárás káros hatásaitól. A könyökkaros napellenzők általában 10 méteres szélességig használhatóak.