Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka és az ajtók a nyílászáró gyártás csúcstermékei, minden feléjük támasztott igényt képesek kielégíteni, masszívak, elnyűhetetlenek, emellett a luxus érzését keltik.

Használata olyan forgalmas helyeken terjedt el, mint a boltok, irodák vagy hivatalok, ahol naponta akár több ezer ember is megfordulhat. Az ilyen épületekben elhelyezett nyílászárók hatalmas igénybevételnek vannak kitéve, ami szükségessé teszi az alumínium alapanyag felhasználását.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka - Az alumínium nyílászáró

Az alumíniumból készült ablakok, beltéri és bejárati ajtók tartóssága példán felüli, ezt az alapanyag sajátosságának köszönheti. Az alumínium egy könnyű fém, melyre nem hat a pára vagy az időjárás többi hatása, valamint nincs kitéve a korróziónak. Az alumínium ablakok és ajtók belsejében nincs szükség külön merevítésre. A profil önmagában képes elviselni a saját súlyát, amibe bele tartozik a két vagy három rétegű hőszigetelt üvegezés is.

Alumínium nyílászáró

Alumínium nyílászáró

Az alapanyag tömegének és merevségének köszönhetően akár keskenyebb kialakítású profilok gyártását is lehetővé teszi, ezáltal ugyanakkora méretű falnyílásba nagyobb üvegfelületű ablakok beépítése lehetséges, mint a fa vagy műanyag nyílászárók esetében.

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka - Az alumínium nyílászáró előnyei

Az alumíniumból készült nyílászárók két fő csoportra oszthatóak fel. Belső terekben használva, legyen az egy áruház kirakata nincs szükség komoly hőszigetelésre, ezért ezek a szerkezetek hőhíddal rendelkeznek.

Az épület homlokzatára már hőhídmentes alumínium ablakok vagy bejárati ajtók kerülnek beépítésre, melyek kiváló hő és hangszigetelő képességük mellett hatékonyan ellenállnak az időjárás hatásainak is.

Ezek a nyílászárókon a magas fokú szigetelés eléréséhez hőszigetelt üvegezéssel vannak ellátva. A hőszigetelt üvegezés két vagy három üveglap egymáshoz rögzítésével készül, melyek üvegek közt védőgáz található, a külső üveglap pedig lágyfém bevonattal van ellátva.

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka - Az alumínium nyílászáró felülete

Az alumínium nyílászáró egyik előnye a többi alapanyaggal szemben hogy bármilyen színnel elláthatóak. A színterezésnek köszönhetően pedig nem kell aggódnunk többet az ablak vagy ajtó festésétől. Az alumínium nyílászárók külső és belső felülete akár különböző színnel is ellátható. Ezért a helység belső teréhez valamint külső környezetével is könnyedén harmonizálható a nyílászáró.

Comments are closed.