Alumínium garázskapu, az örök minőség

Az alumínium garázskapu nagyon hasznos gépjárművünk védelme szempontjából, emellett kényelmesebbé teszi autónk használatát is. A hagyományos garázsajtókhoz képest nem csak egyszerűbb a használatuk, hanem jelentősen kisebb hely igénnyel is rendelkezik.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A redőnyös alumínium garázskapu

A redőnyös garázskapu szinte bármelyik garázsra felszerelhető, legyen az egy, vagy akár két férőhelyes garázs. A dupla garázs esetében egyetlen széles kapu segítségével megoldhatjuk mindkét gépjármű tárolását, nincs szükség két külön ajtó felszerelésére és üzemelésére.

A redőnyös alumínium garázskapu előnyei

A redőnyös kialakításának köszönhetően a nagyon helytakarékos, a szerkezet nyitott állapotban a garázs bejárat fölött van elhelyezve, feltekert állapotban. Ennek köszönhetően a garázs bejárata előtti terület szabadon felhasználható, ellentétben a hagyományos nyitású ajtókkal.

Az emelhető garázsajtókhoz képest jelentősen könnyebb a használatuk, nincs szükség hajolgatásra és erőlködésre. Az emelhető ajtók a garázs belmagasságából elég sok helyet igényelnek, ezzel szemben a redőnyös garázsajtó csak a bejárati fölött felszerelt redőnytok felszerelését igényli.

A redőnyös alumínium garázskapu igény szerint motorizálható, valamint egy körülbelül gyufásdoboz méretű távirányítóval is működtethető. Ennek köszönhetően nem szükséges kiszállnunk a gépjárműből be vagy kiállás közben. A garázskapu nyitását és zárását egy egyfázisú csőmotor végzi el, áramkimaradás esetén a szerkezet kézi erővel is kinyitható.

Alumínium garázskapu

A redőnyös garázskapuk többféle alapanyagból elkészíthetőek, ezek közül az egyik legkedveltebb az alumínium. Az alumínium garázskapuk kialakításuknak köszönhetően kiállják az idő próbáját, emellett szépek és modern külsőt kölcsönöznek garázsunk számára.

Alumínium garázskapu színei

Az alumínium garázskapuk bármilyen színnel elláthatóak, felületük ezek után nem igényel majd további felületkezelést. Az alumínium könnyű és szilárd szerkezetet tesz lehetővé, melynek felülete ellenálló az időjárással és a rozsdával szemben.

Alumínium garázskapu szerkezete

A redőnyös szerkezet 55 vagy 77 milliméteres sajtolt vagy hengerelt alumínium redőnylécekből épül fel. Az alumínium redőny lamelláiban PUR hab található, melyek megnövelik a szerkezet stabilitását, emellett jobb hőszigetelő képességgel látják el a garázskaput. Ennek köszönhetően akár gazdaságosan fűthető garázst is kialakíthatunk, ami jótékony hatással van a gépjárműre.

 

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka és az ajtók a nyílászáró gyártás csúcstermékei, minden feléjük támasztott igényt képesek kielégíteni, masszívak, elnyűhetetlenek, emellett a luxus érzését keltik.

Használata olyan forgalmas helyeken terjedt el, mint a boltok, irodák vagy hivatalok, ahol naponta akár több ezer ember is megfordulhat. Az ilyen épületekben elhelyezett nyílászárók hatalmas igénybevételnek vannak kitéve, ami szükségessé teszi az alumínium alapanyag felhasználását.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka – Az alumínium nyílászáró

Az alumíniumból készült ablakok, beltéri és bejárati ajtók tartóssága példán felüli, ezt az alapanyag sajátosságának köszönheti. Az alumínium egy könnyű fém, melyre nem hat a pára vagy az időjárás többi hatása, valamint nincs kitéve a korróziónak. Az alumínium ablakok és ajtók belsejében nincs szükség külön merevítésre. A profil önmagában képes elviselni a saját súlyát, amibe bele tartozik a két vagy három rétegű hőszigetelt üvegezés is.

Alumínium nyílászáró

Alumínium nyílászáró

Az alapanyag tömegének és merevségének köszönhetően akár keskenyebb kialakítású profilok gyártását is lehetővé teszi, ezáltal ugyanakkora méretű falnyílásba nagyobb üvegfelületű ablakok beépítése lehetséges, mint a fa vagy műanyag nyílászárók esetében.

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka – Az alumínium nyílászáró előnyei

Az alumíniumból készült nyílászárók két fő csoportra oszthatóak fel. Belső terekben használva, legyen az egy áruház kirakata nincs szükség komoly hőszigetelésre, ezért ezek a szerkezetek hőhíddal rendelkeznek.

Az épület homlokzatára már hőhídmentes alumínium ablakok vagy bejárati ajtók kerülnek beépítésre, melyek kiváló hő és hangszigetelő képességük mellett hatékonyan ellenállnak az időjárás hatásainak is.

Ezek a nyílászárókon a magas fokú szigetelés eléréséhez hőszigetelt üvegezéssel vannak ellátva. A hőszigetelt üvegezés két vagy három üveglap egymáshoz rögzítésével készül, melyek üvegek közt védőgáz található, a külső üveglap pedig lágyfém bevonattal van ellátva.

Alumínium nyílászáró, az irodaházak ablaka – Az alumínium nyílászáró felülete

Az alumínium nyílászáró egyik előnye a többi alapanyaggal szemben hogy bármilyen színnel elláthatóak. A színterezésnek köszönhetően pedig nem kell aggódnunk többet az ablak vagy ajtó festésétől. Az alumínium nyílászárók külső és belső felülete akár különböző színnel is ellátható. Ezért a helység belső teréhez valamint külső környezetével is könnyedén harmonizálható a nyílászáró.