Category Archives: Ablakpárkány

Az ablakpárkány az ablak külső oldalán található, többféle alapanyagból előállítható, valamint többféleképpen hasznosítható kiegészítő. Használatukkal az ablak alatt található falazatott óvhatjuk meg az elázástól, valamint az ebből adódó sérülésektől.

Az ablak könyöklő felfogja, majd lejtésének köszönhetően elvezeti felületére hulló, valamint az ablakról lefolyó csapadékot, megakadályozva ezzel a falazat sérülését. Az ablak könyöklő bizonyos szintig terheltető, ezért képes néhány virágláda tárolására is. Az ablakpárkány többféle anyagból is elkészíthető, bárki megtalálhatja a neki tetsző kialakítású, színű vagy alapanyagú változatot.

Alumínium párkány

A műanyag párkányok mellett lemezből és többféle alumínium szerkezetből is kialakíthatóak. Az alumínium ablakpárkány a legtartósabb, hajlított és extrudált kivitelben is elérhető, amely még nagyobb teherbírással látja el a párkányt.

Nyílászáró árajánlatkérések

Szeretném lecserélni lakásunk hátsó udvari frontjának ablakait műanyag ablakokra és ezért előzetes ajánlatot kérek Önöktől a munka elvégzésére. A méretek a következők: szélesség magasság mejegyzés (cm) (cm) 3 db 120 240 jelenleg 2 részes, kétszárnyú ablakok 1 db 50 180 ez egy kamra ablak, a felső részéhez csatlakozik egy szagelszívó kivezető csöve 1 db 50…
Olvass tovább

Ablakpárkány, belső könyöklő

Az ablakpárkány, belső könyöklő az ablakaink fontos kiegészítői. Az ablakpárkány és a belső könyöklő ránézésre nagyon hasonlít egymáshoz, szerepük és felhasználásuk azonban teljesen különböző. Felszerelésükkel a falnyílás és a nyílászáró közti falrész hőszigetelése tovább javítható, a falazat védelme mellett dekorációs feladatot is ellátnak. Ablakpárkány A könyöklők legfontosabb szerepe az ablak elé csapódó, valamint az ablakokról lefolyó…
Olvass tovább