Kétrétegű hőszigetelt üveg, háromrétegű ablak üvegezés

Hőszigetelt üveg manapság nélkülözhetetlen ha az ember új ablakot vagy üveges ajtót szeretne cserélni.
Kétrétegű argongázos ablaküveg

Háromrétegű üvegezés

Nyílászárók esetében, főként igaz ez az ablakokra, fontos hogy kiváló minőségű, hőszigetelt üvegezéssel legyen ellátva. Mivel az ablak felületének a jelentős részét üvegfelület borítja, így a legnagyobb hő veszteség is itt keletkezik. Egy modern nyílászáró szinte minden esetben legalább kétrétegű üvegezéssel rendelkezik, U=1.4 W/m2 K (4-es üveg-16 távtartó-4üveg, ez a rétegfelépítése) , ha argongázzal töltött üveget rendelünk akkor pedig U=1.0W/m2K 4-16+argon-4-s Low-e, 68 milliméteres beépítési mélységben ma már ez a legelterjedtebb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hőszigetelt üveg - Kétrétegű argongázos ablaküveg

A két üveglap vastagsága 4 milliméteres/db, 16 mm távolságra rögzítve egymástól, köztük argon gáz található, belső felületük lágyfém bevonattal rendelkezik. A két üveg felületet egymástól távtartó segítségével van elválasztva, melynek hőhíd mentességét speciális ragasztó anyaggal biztosítják. Az üveglapok közötti páralecsapódást nedvszívó hatású anyag beépítésével akadályozzák meg.

Hőszigetelt üveg - Háromrétegű üvegezés

68 milliméteres profil vastagság használatakor lehetőség van 3 rétegű hőszigetelt üveg használatára is, de a nyílászáró a megnövekedett súlya miatt ilyenkor már méretbeli megkötésekkel rendelkezik.
Passzív házaknál 88 milliméteres profilokkal kerülnek beépítésre a nyílászárók, 3 rétegű üvegezés használatával, a megszokottnál vastagabb profilvastagságú nyílászáró beépítése itt már nem jár méretbeli korlátozással.

Comments are closed.