Hőszigetelt üvegcsere

Nagyon sok családi ház, lakás, valamint egyéb épület rendelkezik régi, rosszul záródó és elavult ablakokkal. Ezek az ablakok energiatakarékosság szempontjából már egyáltalán nem előnyösek, nagy részük huzatos, rosszul záródik. Ezek az ablakok már nem felelnek meg a mai kor elvárásainak, hőszigetelésük és hangszigetelésük messze elmarad a jelenlegi színvonaltól. A hőszigetelt üvegcsere elvégzésével ezek az épületek sokkal hatékonyabb szigeteléssel rendelkeznek majd.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hőszigetelt üvegcsere

Hőszigetelt üvegcsere

Hőszigetelt üvegcsere – Miért fontos a hőszigetelt üvegezés? 

Az ablakok felületét szinte teljes mértékben üveg borítja. Régen az üveg előnytelen hőszigetelése miatt dupla szárnyas ablakok kerültek beépítésre, és a két szárny közti levegő biztosította a hőszigetelést.

A modern hőszigeteléssel ellátott ablakok a két szárny helyett egy szárnnyal rendelkeznek, melyben két vagy háromrétegű, gázzal töltött üveg kerül elhelyezésre. A hőszigetelt üvegezés, más néven thermo üveg vagy hőszigetelő üvegezés használatával az ablakok hatékony hőszigeteléssel láthatóak el.

Hőszigetelt üvegcsere - Ablakok hőszigetelése

A mai kornak megfelelő, modern nyílászárók már több anyagból is előállíthatóak. A fa és műanyag ablakok mellett léteznek fém ablakok is. A fa ablakok esetében felhasznált faanyag jó hőszigetelőnek számít. A műanyag és az alumínium ablakok esetében a profilok belsejében található, meghatározott számú légkamra biztosítja a megfelelő hőszigetelést.

Az ablakszárny és a tok falcaiban gumiszigetelő csíkok vannak elhelyezve. A gumiszigetelés feladata az ablak működéshez szükséges minimális hézag kitöltése. Az ablak zárásakor a szigetelő gumi összenyomódik és útját állja az átáramló hideg levegőnek.

Hőszigetelt üvegcsere – hőszigetelő üvegezés

A hőszigetelt üveg, vagy thermo üveg két síküvegből épül fel. A két üveglap közötti távtartó az üveglapok rögzítéséért felelős, ez a távtartó alumíniumból készül, valamint páraszűrő anyaggal van ellátva. A két üvegréteg közé argon gázt töltenek, ami a levegőnél sokkal rosszabb hővezető tulajdonsággal rendelkezik.

Háromrétegű üveg

Háromrétegű üveg

Hőszigetelt üvegcsere - 3 rétegű ablak

Ablakaink hőszigetelése még tovább javítható a 3 rétegű üvegezésnek köszönhetően. A 3 rétegű ablakok esetében két légrés van kialakítva, ezek argon vagy kripton gázzal vannak feltöltve. Az üvegezéshez használt távtartó alumínium helyett műanyagból vagy acélból van kialakítva. A 3 rétegű üvegezés segítségével ablakaink még hatékonyabb hőszigetelést nyújtanak otthonunk részére.

Hőszigetelt üvegcsere - Katedrál üveg 

Katedrál üveg, csincsilla

Katedrál üveg, csincsilla

Az otthonunkban található ablakok és ajtók üvegezésénél lehetőségünk van a hagyományos üveg helyett látványosabb üvegtípust választani. A katedrál üvegek egyik oldala nyomott vagy savmaratott mintával van ellátva. A katedrál üvegek széleskörűen használhatóak, többféle átláthatósággal rendelkeznek. Többféle színben is előállíthatóak, ennek köszönhetően a víztiszta mellett, fehér, barna és sárga színben is elérhetőek.

A katedrál üvegek rengeteg változatban elérhetőek, ezért könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelőt.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Comments are closed.