Category Archives: Hőszigetelt üveg

A folyamatosan növekvő energia árak miatt ma már szinte az összes nyílászárót hőszigetelt üveggel látják el a gyártás során.  A nyílászárók üvegfelületein keresztül rengeteg hő távozhat otthonunkból, ami főként az ablakok esetében jelent gondot, melyeknek felületét szinte teljes mértékben üveg alkot.

Hőszigetelt üveg rétegfelépítése

A hőszigetelt üveg alapesetben két üvegrétegből áll, egymástól meghatározott távolságban, melyet távtartók segítségével érnek el. A köztük lévő tér légmentes, ide rossz hővezetésű védőgáz kerül betöltésre. A kívül elhelyezett üveglap lágyfém bevonattal van ellátva, amely az üvegházhatást hivatott csökkenteni az adott helységben.

A kétrétegű üvegezés mellett ma már háromrétegű üvegezés is létezik, ami még hatékonyabb hőszigetelést eredményez. A háromrétegű hőszigetelt üvegezés általában passzívházaknál kerül felhasználásra, hagyományos épületeknél is használhatóak nagyobb profilvastagságú ablakok esetében.

Hőszigetelt üvegcsere

Nagyon sok családi ház, lakás, valamint egyéb épület rendelkezik régi, rosszul záródó és elavult ablakokkal. Ezek az ablakok energiatakarékosság szempontjából már egyáltalán nem előnyösek, nagy részük huzatos, rosszul záródik. Ezek az ablakok már nem felelnek meg a mai kor elvárásainak, hőszigetelésük és hangszigetelésük messze elmarad a jelenlegi színvonaltól. A hőszigetelt üvegcsere elvégzésével ezek az épületek…
Olvass tovább

Kétrétegű hőszigetelt üveg, háromrétegű ablak üvegezés

Hőszigetelt üveg manapság nélkülözhetetlen ha az ember új ablakot vagy üveges ajtót szeretne cserélni. Kétrétegű argongázos ablaküveg Háromrétegű üvegezés Nyílászárók esetében, főként igaz ez az ablakokra, fontos hogy kiváló minőségű, hőszigetelt üvegezéssel legyen ellátva. Mivel az ablak felületének a jelentős részét üvegfelület borítja, így a legnagyobb hő veszteség is itt keletkezik. Egy modern nyílászáró szinte…
Olvass tovább