Hőszigetelt üvegcsere

Nagyon sok családi ház, lakás, valamint egyéb épület rendelkezik régi, rosszul záródó és elavult ablakokkal. Ezek az ablakok energiatakarékosság szempontjából már egyáltalán nem előnyösek, nagy részük huzatos, rosszul záródik. Ezek az ablakok már nem felelnek meg a mai kor elvárásainak, hőszigetelésük és hangszigetelésük messze elmarad a jelenlegi színvonaltól. A hőszigetelt üvegcsere elvégzésével ezek az épületek sokkal hatékonyabb szigeteléssel rendelkeznek majd.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hőszigetelt üvegcsere

Hőszigetelt üvegcsere

Hőszigetelt üvegcsere – Miért fontos a hőszigetelt üvegezés? 

Az ablakok felületét szinte teljes mértékben üveg borítja. Régen az üveg előnytelen hőszigetelése miatt dupla szárnyas ablakok kerültek beépítésre, és a két szárny közti levegő biztosította a hőszigetelést.

A modern hőszigeteléssel ellátott ablakok a két szárny helyett egy szárnnyal rendelkeznek, melyben két vagy háromrétegű, gázzal töltött üveg kerül elhelyezésre. A hőszigetelt üvegezés, más néven thermo üveg vagy hőszigetelő üvegezés használatával az ablakok hatékony hőszigeteléssel láthatóak el.

Hőszigetelt üvegcsere – Ablakok hőszigetelése

A mai kornak megfelelő, modern nyílászárók már több anyagból is előállíthatóak. A fa és műanyag ablakok mellett léteznek fém ablakok is. A fa ablakok esetében felhasznált faanyag jó hőszigetelőnek számít. A műanyag és az alumínium ablakok esetében a profilok belsejében található, meghatározott számú légkamra biztosítja a megfelelő hőszigetelést.

Az ablakszárny és a tok falcaiban gumiszigetelő csíkok vannak elhelyezve. A gumiszigetelés feladata az ablak működéshez szükséges minimális hézag kitöltése. Az ablak zárásakor a szigetelő gumi összenyomódik és útját állja az átáramló hideg levegőnek.

Hőszigetelt üvegcsere – hőszigetelő üvegezés

A hőszigetelt üveg, vagy thermo üveg két síküvegből épül fel. A két üveglap közötti távtartó az üveglapok rögzítéséért felelős, ez a távtartó alumíniumból készül, valamint páraszűrő anyaggal van ellátva. A két üvegréteg közé argon gázt töltenek, ami a levegőnél sokkal rosszabb hővezető tulajdonsággal rendelkezik.

Háromrétegű üveg

Háromrétegű üveg

Hőszigetelt üvegcsere – 3 rétegű ablak

Ablakaink hőszigetelése még tovább javítható a 3 rétegű üvegezésnek köszönhetően. A 3 rétegű ablakok esetében két légrés van kialakítva, ezek argon vagy kripton gázzal vannak feltöltve. Az üvegezéshez használt távtartó alumínium helyett műanyagból vagy acélból van kialakítva. A 3 rétegű üvegezés segítségével ablakaink még hatékonyabb hőszigetelést nyújtanak otthonunk részére.

Hőszigetelt üvegcsere – Katedrál üveg 

Katedrál üveg, csincsilla

Katedrál üveg, csincsilla

Az otthonunkban található ablakok és ajtók üvegezésénél lehetőségünk van a hagyományos üveg helyett látványosabb üvegtípust választani. A katedrál üvegek egyik oldala nyomott vagy savmaratott mintával van ellátva. A katedrál üvegek széleskörűen használhatóak, többféle átláthatósággal rendelkeznek. Többféle színben is előállíthatóak, ennek köszönhetően a víztiszta mellett, fehér, barna és sárga színben is elérhetőek.

A katedrál üvegek rengeteg változatban elérhetőek, ezért könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelőt.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Kétrétegű hőszigetelt üveg, háromrétegű ablak üvegezés

Hőszigetelt üveg manapság nélkülözhetetlen ha az ember új ablakot vagy üveges ajtót szeretne cserélni.
Kétrétegű argongázos ablaküveg

Háromrétegű üvegezés

Nyílászárók esetében, főként igaz ez az ablakokra, fontos hogy kiváló minőségű, hőszigetelt üvegezéssel legyen ellátva. Mivel az ablak felületének a jelentős részét üvegfelület borítja, így a legnagyobb hő veszteség is itt keletkezik. Egy modern nyílászáró szinte minden esetben legalább kétrétegű üvegezéssel rendelkezik, U=1.4 W/m2 K (4-es üveg-16 távtartó-4üveg, ez a rétegfelépítése) , ha argongázzal töltött üveget rendelünk akkor pedig U=1.0W/m2K 4-16+argon-4-s Low-e, 68 milliméteres beépítési mélységben ma már ez a legelterjedtebb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hőszigetelt üveg – Kétrétegű argongázos ablaküveg

A két üveglap vastagsága 4 milliméteres/db, 16 mm távolságra rögzítve egymástól, köztük argon gáz található, belső felületük lágyfém bevonattal rendelkezik. A két üveg felületet egymástól távtartó segítségével van elválasztva, melynek hőhíd mentességét speciális ragasztó anyaggal biztosítják. Az üveglapok közötti páralecsapódást nedvszívó hatású anyag beépítésével akadályozzák meg.

Hőszigetelt üveg – Háromrétegű üvegezés

68 milliméteres profil vastagság használatakor lehetőség van 3 rétegű hőszigetelt üveg használatára is, de a nyílászáró a megnövekedett súlya miatt ilyenkor már méretbeli megkötésekkel rendelkezik.
Passzív házaknál 88 milliméteres profilokkal kerülnek beépítésre a nyílászárók, 3 rétegű üvegezés használatával, a megszokottnál vastagabb profilvastagságú nyílászáró beépítése itt már nem jár méretbeli korlátozással.