Ablakcsere utáni kőműves munka téglaépületekben

Egy ablakcsere utáni kőműves munka sokszor időszerű, ha a régi ablakot kibontottuk . Ezt célszerű a beépítést követő pár napban elvégezni, hiszen ahhoz, hogy tökéletes legyen a munka több munkafázist kell elvégezni. Sokkal tovább tart ez a munka mint a nyílászáró csere, mert sok esetben az ablak melletti falat "újra kell építeni".

Ablakcsere utáni kőműves munka, faljavítás

Az ablakcsere folyamata és a faljavítás a beépítés helyszínétől is függ.

  • Panellakás ablakcsere esetén:

Egy panel lakásban az ablakcsere 1-2 óra alatt elvégezhető, nem omlik le a fal. Esetleg az ablak melletti tapéta sérülhet, tehát nincs szükség utólagos kőműves munkára.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

  • Ablakcsere téglaépületben, ablakkáva javítás:

Panellakással ellentétben itt egy ablakcsere már sokkal nagyobb munka. Persze itt is függ, hogy milyen a régi nyílászáró. Amíg egy gerébtokos ablak kibontása hamar meg van és valószínűleg kevés a lehulló vakolat.

Egy kapcsolt gerébtokos ablaknál már nagy felületen is sérülhet a fal (többnyire szokott is). Itt van szükség tehát leginkább kőműves segítségére.

Mikor van szükség ablakcsere után kőműves munkára?

Ha téglaépületben az ajtó vagy ablakcsere után megsérül a fal. Létezik egy olyan ablakbeépítési lehetőség, amikor nem kerül kibontásra a régi tok(bontás nélküli ablakcsere), ekkor nincs is szükség kőműves helyreállító munkára.

Ablakcsere utáni helyreállítás gipszkartonnal

Ablakcsere utáni kőműves munka

Ablakcsere gipszkarton helyreállítással

Nemcsak vakolattal lehet rendbetenni a nyílászáró bontás során keletkezett falsérüléseket, hanem gipszkartonnal is.

Ekkor a sérült falat speciális ragasztógipsszel kenjük be, de ezt az anyagot a gipszkartonra is felvihetjük. Ezt akkor tehetjük meg ha a fal szilárd, száraz és pormentes, ugyanis fontos a jó tapadófelület.

Ha felragasztottuk a gipszkartont az ablak mellett lévő oldalra, vele merőlegesen is rakhatunk, ha a sérülés indokolja, amennyiben nem szükséges akkor az oldalfalat vakolattal vagy glettel (élvédőzve) összedolgozzuk. Pici csiszolás és jöhet a festő.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hol végezzük az ablakcsere utáni kőműves javításokat?

Legtöbbször a saját munkáinknál szoktuk a falakat helyreállítani. Ha igény és kérés érkezik hozzánk, akkor egy más cég által beépített nyílászáró melletti falat is kijavítjuk, helyrehozzuk.

Más cégek általi ablakcsere utáni helyreállítás árak

Helyszíni felmérés szükséges hozzá, mert látnunk kell mekkora a rombolás mértéke, mennyi anyag és idő szükséges a falak rendbe hozásához.

Comments are closed.