Új ablak kiválasztása többféle alapanyagból

Az új ablak kiválasztása során a többféle alapanyag mellett többféle kivitelű nyílászáró is a rendelkezésünkre áll. A hagyományos nyitású, egy vagy kétszárnyas ablakok mellett lehetőségünk van tokosztós, osztás nélküli, valamint buktatható ablakok beépítésére is. A gyártásuk történhet a mai szabványméreteknek megfelelően, vagy akár egyedi méretben is, így minden esetben tökéletes méretű ablak kerül majd beépítésre.

Fa ablakok

A fa ablakok tartósságukkal, egyedi és természetes külsejükkel bármilyen otthon látványos díszei lehetnek. Azok számára, akik előnyben részesítik a természetes anyagokat, kiváló választás lehet egy fából készült ablak. Többféle fafajta alkalmas a gyártásukra, ezek pedig még tovább variálhatóak a sokféle színlehetőségnek vagy színes lakk használatának köszönhetően.

Műanyag ablakok

A műanyag ablakok az utóbbi néhány évtizedben jelentek meg, népszerűségük azóta is töretlenül növekszik. A műanyag ablak elsősorban azok számára javasolt, akik az egyszerű használatot és a modern külsőt részesítik előnyben. A műanyag ablak kiváló zárása és szigetelése ellenére nagyon kedvező árral rendelkeznek, és ez nem megy a minőség rovására. A hatékony hőszigetelés az üreges kialakítású ablakprofiloknak köszönhető.

Az ablak gyártása fehér színben történik, mely színt tartósan megőriz, ellenállva az erős napsugárzásnak. Színes vagy fa hatású fóliával ellátva egyéb külső is biztosítható számukra.

Alumínium ablakok

Az alumínium ablakok ára ugyan magasabb mint a korábban említett típusoknál, de a felárért cserébe egy minden igényt kielégítő, luxus érzését nyújtó nyílászáró kerül otthonunkba. Az alumínium ablakok anyaga és felülete ellenálló az időjárás összes káros hatásával szemben, így nem rozsdásodnak, valamint a vetemedésre sem hajlamosak. Az ablak színét a RAL színskála bőséges kínálatából választhatjuk ki, így szinte bármilyen színnel elláthatjuk az ablakot.

Szabványméretű vagy egyedi gyártású ablakok H2

Az egyedi méretű ablak gyártásával bármelyik falnyílás vagy épület számára elkészíthető és beépíthető a megfelelő méretű ablak. Az egyedi gyártású ablak bármelyik épülettípushoz felhasználható, de a leggyakrabban panellakások, régebbi társasházak, illetve régebbi családi házaknál van rájuk szükség.

A szabvány méretű ablakok leginkább az újonnan épített, vagy pedig új épületeknél kerülnek felhasználásra. A szabványméretű ablakok gyártása kevesebb időt vesz igénybe a tömeges termelésnek köszönhetően, áruk pedig szintén kedvezőbb. A szabványméretben készített ablakok sok esetben akár raktárkészletről is megvehetőek, ennek köszönhetően akár hetekkel hamarabb is sor kerülhet az ablakok cseréjére.

Új ablak kiválasztása típus szerint

Az új ablakok nyitásuk és használatuk alapján is több csoportra oszthatóak. A hagyományosan nyitható ablakok balos vagy jobbos nyitással is választhatóak, így a régivel ellentétes nyitás irányú ablak is választható a csere során. A hagyományosan nyitható ablakszárnyak mellett manapság már inkább a bukó-nyíló ablakok kerültek előtérben. Ezek az ablakok igény szerint nyithatóak, ám szükség szerint akár bukó állásban is használhatóak. Ez a funkció nagyon praktikus szellőztetéskor, mivel ebben az esetben nem kell elpakolnunk az ablak útjából az ide helyezett növényeket.

Bizonyos helységek esetében, ahol elegendő, ha az ablak a természetes megvilágításáért felel, fix ablakok is beépíthetőek. Ezek nyitása nem lehetséges, így a kívülről történő tisztítás nehézségekkel járhat, ha nem földszinten kerülnek beépítésre.

A két szárnyas ablakok az ablakkeret szempontjából további két csoportra oszthatóak. A hagyományos ablakkereteknél egy osztó elem található a két ablakszárny közt. Ennél a típusnál a két ablakszárny egymástól függetlenül nyitható vagy zárható, mivel saját kilinccsel kerülnek felszerelésre.

A másik típust váltószárnyas ablaknak nevezzük. Ennél az ablaktípusnál egy elsődleges és egy másodlagos ablakszárny kerül felszerelésre. Használatukhoz először az elsődleges szárnyat nyitjuk a kilincs segítségével. Ezt követően a másodlagos ablaknyíló rejtett nyitókarja is elérhetővé válik. A váltószárnyas ablakoknál középen nem kerül elhelyezésre az osztó, így zavartalan kilátást biztosít a használói számára.

Ablakcsere utáni kőműves munka téglaépületekben

Egy ablakcsere utáni kőműves munka sokszor időszerű, ha a régi ablakot kibontottuk . Ezt célszerű a beépítést követő pár napban elvégezni, hiszen ahhoz, hogy tökéletes legyen a munka több munkafázist kell elvégezni. Sokkal tovább tart ez a munka mint a nyílászáró csere, mert sok esetben az ablak melletti falat “újra kell építeni”.

Ablakcsere utáni kőműves munka, faljavítás

Az ablakcsere folyamata és a faljavítás a beépítés helyszínétől is függ.

 • Panellakás ablakcsere esetén:

Egy panel lakásban az ablakcsere 1-2 óra alatt elvégezhető, nem omlik le a fal. Esetleg az ablak melletti tapéta sérülhet, tehát nincs szükség utólagos kőműves munkára.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

 • Ablakcsere téglaépületben, ablakkáva javítás:

Panellakással ellentétben itt egy ablakcsere már sokkal nagyobb munka. Persze itt is függ, hogy milyen a régi nyílászáró. Amíg egy gerébtokos ablak kibontása hamar meg van és valószínűleg kevés a lehulló vakolat.

Egy kapcsolt gerébtokos ablaknál már nagy felületen is sérülhet a fal (többnyire szokott is). Itt van szükség tehát leginkább kőműves segítségére.

Mikor van szükség ablakcsere után kőműves munkára?

Ha téglaépületben az ajtó vagy ablakcsere után megsérül a fal. Létezik egy olyan ablakbeépítési lehetőség, amikor nem kerül kibontásra a régi tok(bontás nélküli ablakcsere), ekkor nincs is szükség kőműves helyreállító munkára.

Ablakcsere utáni helyreállítás gipszkartonnal

Ablakcsere utáni kőműves munka

Ablakcsere gipszkarton helyreállítással

Nemcsak vakolattal lehet rendbetenni a nyílászáró bontás során keletkezett falsérüléseket, hanem gipszkartonnal is.

Ekkor a sérült falat speciális ragasztógipsszel kenjük be, de ezt az anyagot a gipszkartonra is felvihetjük. Ezt akkor tehetjük meg ha a fal szilárd, száraz és pormentes, ugyanis fontos a jó tapadófelület.

Ha felragasztottuk a gipszkartont az ablak mellett lévő oldalra, vele merőlegesen is rakhatunk, ha a sérülés indokolja, amennyiben nem szükséges akkor az oldalfalat vakolattal vagy glettel (élvédőzve) összedolgozzuk. Pici csiszolás és jöhet a festő.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hol végezzük az ablakcsere utáni kőműves javításokat?

Legtöbbször a saját munkáinknál szoktuk a falakat helyreállítani. Ha igény és kérés érkezik hozzánk, akkor egy más cég által beépített nyílászáró melletti falat is kijavítjuk, helyrehozzuk.

Más cégek általi ablakcsere utáni helyreállítás árak

Helyszíni felmérés szükséges hozzá, mert látnunk kell mekkora a rombolás mértéke, mennyi anyag és idő szükséges a falak rendbe hozásához.

Ablak Budapest

Az ablak Budapest egy háznak csak egy kicsiny részét alkotja, viszont nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen az ablakon áramlik be a lakásba a fény, illetve ezen keresztül tudunk szellőztetni. Az 50-es évektől a fa és a fém ablakot részesítették előnyben.

Ablak Budapest

Ablak Budapest

A fa ablakokat lakóépületekben használták, a fém nyílászárókat pedig inkább üzemekben illetve otthon a melléképületekben. Akkoriban nem volt fontos, a nagyon jó hőszigetelés, hiszen nem volt drága a fűtőanyag, a 80-as években például sokan fűtőolajjal fűtöttek otthon.

A 90-es években viszont megindult a fűtőanyagok áremelkedése és ezzel párhuzamosan fontossá vált a nagyon jó hőszigetelés, így indult el az ablakok minőségi fejlődése.

Ablak hőszigetelése:

A hőszigetelést ún. „K„ értékkel szokták kifejezni, mértékegysége a W/m2K, ez azt jelenti, hogy egy 1m2 felületen mennyi W energia vész el időegység alatt, ez az érték minél kevesebb, természetesen annál jobb a hőszigetelés.
Ablak esetén külön kell számolni az üveg „K” értékét és a tok/szárny „K” értékét, ugyanis az üveg felülete sokkal nagyobb, így azon több energia is elveszhet nem megfelelő szigetelés esetén.

Ablak üvegezése:

Régi nyílászáróknál szimpla üvegezést használtak, ez egy 3 mm vastag szimpla üveget jelentett. Az új nyílászárókba már 4mm vastag üveget használnak, előírás, hogy minimum kétrétegű, hőszigetelő LOW-E bevonatos üvegek legyenek. Manapság már elég gyakran használnak háromrétegű üvegezést is, ezek már inkább passzív házakba alkalmasak.

Ablak az alábbi alapanyagból készíthető:

 • fából
 • műanyagból
 • alumíniumból

Ablak szárnyai száma alapján:

 • egyszárnyú
 • kétszárnyú
 • háromszárnyú
Tolóablak

Tolóablak

Nyitásmódja szerint:

 • fix
 • nyíló
 • bukó-nyíló
 • váltószárnyas
 • tokosztós
 • billenő
 • forgóablak (régi panellakásokban van ilyen)
 • toló ablak
 • harmónika ablak

Fa ablak Budapest:

Gyártására a leggyakoribb faanyag a borovi fenyő, ebből lehet jó ár/érték arányú fa ablakot készíteni. Készítenek még lucfenyőből is ablakot, de a lucfenyő nem olyan tartós anyag, ezért inkább belsőtéri ajtók gyártására alkalmas. Gyártanak még vörösfenyőből, tölgyfából, merantiból is, ezek ára a borovi fenyőhöz képest magasabb.

A borovi fenyő ablakok rétegragasztott, hossztoldott faanyagból készülnek. A rétegragasztással a vetemedést kívánják megszüntetni. Ugyanis több rétegből vannak a faelemek összeragasztva, mégpedig úgy hogy „évvonalak” egymással szembe vannak összetéve, így a mozgásuk (vetemedésük) kiegyenlítődik, megszüntetve ezzel a vetemedést.

Gyártanak szabványméretű és egyedi méretű fa ablakokat.

Gyakori szabványméretek:

 • 60 x 60 Bukó-nyíló
 • 60 x 60 Bukó
 • 60 x 60 Nyíló
 • 60 x 90 Bukó-nyíló
 • 60 x 120 Bukó-nyíló
 • 60 x 150 Bukó-nyíló
 • 90 x 60 Bukó-nyíló
 • 90 x 90 Bukó-nyíló
 • 90 x 120 Bukó-nyíló
 • 90 x 150 Bukó-nyíló
 • 90 x 210 Bukó-nyíló erkélyajtó
 • 120 x 60 Bukó-nyíló
 • 120 x 60 Bukó ablak
 • 120 x 90 Bukó-nyíló
 • 120 x 90 Bukó ablak
 • 120 x 120 Bukó-nyíló
 • 120 x 150 Bukó-nyíló
 • 150 x 150 Bukó-nyíló
 • 150 x 150 Kétszárnyú
 • 150 x 150 Kétszárnyú tokosztós

Fa ablak beépítése:

Beépítése többfajta módon is történhet, attól függően, hogy hová kell beépíteni, illetve hogy hogyan. Előfordulhat ugyanis, hogy a régi tokot valamely okból nem akarjuk kibontani, ugyanakkor csinálhatunk komplett lakásfelújítást is.

Ezért az alábbi beépítéseket használjuk:

 • Bontás nélküli fa ablakcsere:

Abban az esetben ez a jó megoldás, ha nem akarunk nagy kosszal, felfordulással járó ablakcserét vagy már korábban felújítottuk a lakásunkat, viszont az ablakcsere lemaradt. Kb. 1-2 óra alatt teljes mértékben elvégezhető a csere, leakasztjuk a régi szárnyakat, flexel eltávolítjuk a pántokat.

Beékeljük az új tokot, vízbe és függőbe állítjuk, majd kicsavarozzuk a régi ablaktokhoz. Ezt követi a hézagok purhabozása, megkötés után pedig levágjuk a purhabot és takarólecekkel látjuk el.

Hőszigetelt üvegcsere

Nagyon sok családi ház, lakás, valamint egyéb épület rendelkezik régi, rosszul záródó és elavult ablakokkal. Ezek az ablakok energiatakarékosság szempontjából már egyáltalán nem előnyösek, nagy részük huzatos, rosszul záródik. Ezek az ablakok már nem felelnek meg a mai kor elvárásainak, hőszigetelésük és hangszigetelésük messze elmarad a jelenlegi színvonaltól. A hőszigetelt üvegcsere elvégzésével ezek az épületek sokkal hatékonyabb szigeteléssel rendelkeznek majd.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hőszigetelt üvegcsere

Hőszigetelt üvegcsere

Hőszigetelt üvegcsere – Miért fontos a hőszigetelt üvegezés? 

Az ablakok felületét szinte teljes mértékben üveg borítja. Régen az üveg előnytelen hőszigetelése miatt dupla szárnyas ablakok kerültek beépítésre, és a két szárny közti levegő biztosította a hőszigetelést.

A modern hőszigeteléssel ellátott ablakok a két szárny helyett egy szárnnyal rendelkeznek, melyben két vagy háromrétegű, gázzal töltött üveg kerül elhelyezésre. A hőszigetelt üvegezés, más néven thermo üveg vagy hőszigetelő üvegezés használatával az ablakok hatékony hőszigeteléssel láthatóak el.

Hőszigetelt üvegcsere – Ablakok hőszigetelése

A mai kornak megfelelő, modern nyílászárók már több anyagból is előállíthatóak. A fa és műanyag ablakok mellett léteznek fém ablakok is. A fa ablakok esetében felhasznált faanyag jó hőszigetelőnek számít. A műanyag és az alumínium ablakok esetében a profilok belsejében található, meghatározott számú légkamra biztosítja a megfelelő hőszigetelést.

Az ablakszárny és a tok falcaiban gumiszigetelő csíkok vannak elhelyezve. A gumiszigetelés feladata az ablak működéshez szükséges minimális hézag kitöltése. Az ablak zárásakor a szigetelő gumi összenyomódik és útját állja az átáramló hideg levegőnek.

Hőszigetelt üvegcsere – hőszigetelő üvegezés

A hőszigetelt üveg, vagy thermo üveg két síküvegből épül fel. A két üveglap közötti távtartó az üveglapok rögzítéséért felelős, ez a távtartó alumíniumból készül, valamint páraszűrő anyaggal van ellátva. A két üvegréteg közé argon gázt töltenek, ami a levegőnél sokkal rosszabb hővezető tulajdonsággal rendelkezik.

Háromrétegű üveg

Háromrétegű üveg

Hőszigetelt üvegcsere – 3 rétegű ablak

Ablakaink hőszigetelése még tovább javítható a 3 rétegű üvegezésnek köszönhetően. A 3 rétegű ablakok esetében két légrés van kialakítva, ezek argon vagy kripton gázzal vannak feltöltve. Az üvegezéshez használt távtartó alumínium helyett műanyagból vagy acélból van kialakítva. A 3 rétegű üvegezés segítségével ablakaink még hatékonyabb hőszigetelést nyújtanak otthonunk részére.

Hőszigetelt üvegcsere – Katedrál üveg 

Katedrál üveg, csincsilla

Katedrál üveg, csincsilla

Az otthonunkban található ablakok és ajtók üvegezésénél lehetőségünk van a hagyományos üveg helyett látványosabb üvegtípust választani. A katedrál üvegek egyik oldala nyomott vagy savmaratott mintával van ellátva. A katedrál üvegek széleskörűen használhatóak, többféle átláthatósággal rendelkeznek. Többféle színben is előállíthatóak, ennek köszönhetően a víztiszta mellett, fehér, barna és sárga színben is elérhetőek.

A katedrál üvegek rengeteg változatban elérhetőek, ezért könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelőt.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Ablak

Az ablak egy háznak csak egy kicsiny részét alkotja, viszont nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen az ablakon áramlik be a lakásba a fény, illetve ezen keresztül tudunk szellőztetni. Az 50-es évektől a fa és a fém ablakot részesítették előnyben.

Régi ablak

Régi ablak

A fa ablakokat lakóépületekben használták, a fém nyílászárókat pedig inkább üzemekben illetve otthon a melléképületekben. Akkoriban nem volt fontos, a nagyon jó hőszigetelés, hiszen nem volt drága a fűtőanyag, a 80-as években például sokan fűtőolajjal fűtöttek otthon.

A 90-es években viszont megindult a fűtőanyagok áremelkedése és ezzel párhuzamosan fontossá vált a nagyon jó hőszigetelés, így indult el az ablakok minőségi fejlődése.

Ablak hőszigetelése:

A hőszigetelést ún. „K„ értékkel szokták kifejezni, mértékegysége a W/m2K, ez azt jelenti, hogy egy 1m2 felületen mennyi W energia vész el időegység alatt, ez az érték minél kevesebb, természetesen annál jobb a hőszigetelés.
Ablak esetén külön kell számolni az üveg „K” értékét és a tok/szárny „K” értékét, ugyanis az üveg felülete sokkal nagyobb, így azon több energia is elveszhet nem megfelelő szigetelés esetén.

Ablak üvegezése:

Régi nyílászáróknál szimpla üvegezést használtak, ez egy 3 mm vastag szimpla üveget jelentett. Az új nyílászárókba már 4mm vastag üveget használnak, előírás, hogy minimum kétrétegű, hőszigetelő LOW-E bevonatos üvegek legyenek. Manapság már elég gyakran használnak háromrétegű üvegezést is, ezek már inkább passzív házakba alkalmasak.

Ablak az alábbi alapanyagból készíthető:

 • fából
 • műanyagból
 • alumíniumból

Ablak szárnyai száma alapján:

 • egyszárnyú
 • kétszárnyú
 • háromszárnyú
Tolóablak

Tolóablak

Nyitásmódja szerint:

 • fix
 • nyíló
 • bukó-nyíló
 • váltószárnyas
 • tokosztós
 • billenő
 • forgóablak (régi panellakásokban van ilyen)
 • toló ablak
 • harmónika ablak

Fa ablak:

Gyártására a leggyakoribb faanyag a borovi fenyő, ebből lehet jó ár/érték arányú fa ablakot készíteni. Készítenek még lucfenyőből is ablakot, de a lucfenyő nem olyan tartós anyag, ezért inkább belsőtéri ajtók gyártására alkalmas. Gyártanak még vörösfenyőből, tölgyfából, merantiból is, ezek ára a borovi fenyőhöz képest magasabb.

A borovi fenyő ablakok rétegragasztott, hossztoldott faanyagból készülnek. A rétegragasztással a vetemedést kívánják megszüntetni. Ugyanis több rétegből vannak a faelemek összeragasztva, mégpedig úgy hogy „évvonalak” egymással szembe vannak összetéve, így a mozgásuk (vetemedésük) kiegyenlítődik, megszüntetve ezzel a vetemedést.

Gyártanak szabványméretű és egyedi méretű fa ablakokat.

Gyakori szabványméretek:

 • 60 x 60 Bukó-nyíló
 • 60 x 60 Bukó
 • 60 x 60 Nyíló
 • 60 x 90 Bukó-nyíló
 • 60 x 120 Bukó-nyíló
 • 60 x 150 Bukó-nyíló
 • 90 x 60 Bukó-nyíló
 • 90 x 90 Bukó-nyíló
 • 90 x 120 Bukó-nyíló
 • 90 x 150 Bukó-nyíló
 • 90 x 210 Bukó-nyíló erkélyajtó
 • 120 x 60 Bukó-nyíló
 • 120 x 60 Bukó ablak
 • 120 x 90 Bukó-nyíló
 • 120 x 90 Bukó ablak
 • 120 x 120 Bukó-nyíló
 • 120 x 150 Bukó-nyíló
 • 150 x 150 Bukó-nyíló
 • 150 x 150 Kétszárnyú
 • 150 x 150 Kétszárnyú tokosztós

Fa ablak beépítése:

Beépítése többfajta módon is történhet, attól függően, hogy hová kell beépíteni, illetve hogy hogyan. Előfordulhat ugyanis, hogy a régi tokot valamely okból nem akarjuk kibontani, ugyanakkor csinálhatunk komplett lakásfelújítást is.

Ezért az alábbi beépítéseket használjuk:

 • Bontás nélküli fa ablakcsere:

Abban az esetben ez a jó megoldás, ha nem akarunk nagy kosszal, felfordulással járó ablakcserét vagy már korábban felújítottuk a lakásunkat, viszont az ablakcsere lemaradt. Kb. 1-2 óra alatt teljes mértékben elvégezhető a csere, leakasztjuk a régi szárnyakat, flexel eltávolítjuk a pántokat.

Beékeljük az új tokot, vízbe és függőbe állítjuk, majd kicsavarozzuk a régi ablaktokhoz. Ezt követi a hézagok purhabozása, megkötés után pedig levágjuk a purhabot és takarólecekkel látjuk el.

Kétrétegű hőszigetelt üveg, háromrétegű ablak üvegezés

Hőszigetelt üveg manapság nélkülözhetetlen ha az ember új ablakot vagy üveges ajtót szeretne cserélni.
Kétrétegű argongázos ablaküveg

Háromrétegű üvegezés

Nyílászárók esetében, főként igaz ez az ablakokra, fontos hogy kiváló minőségű, hőszigetelt üvegezéssel legyen ellátva. Mivel az ablak felületének a jelentős részét üvegfelület borítja, így a legnagyobb hő veszteség is itt keletkezik. Egy modern nyílászáró szinte minden esetben legalább kétrétegű üvegezéssel rendelkezik, U=1.4 W/m2 K (4-es üveg-16 távtartó-4üveg, ez a rétegfelépítése) , ha argongázzal töltött üveget rendelünk akkor pedig U=1.0W/m2K 4-16+argon-4-s Low-e, 68 milliméteres beépítési mélységben ma már ez a legelterjedtebb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Hőszigetelt üveg – Kétrétegű argongázos ablaküveg

A két üveglap vastagsága 4 milliméteres/db, 16 mm távolságra rögzítve egymástól, köztük argon gáz található, belső felületük lágyfém bevonattal rendelkezik. A két üveg felületet egymástól távtartó segítségével van elválasztva, melynek hőhíd mentességét speciális ragasztó anyaggal biztosítják. Az üveglapok közötti páralecsapódást nedvszívó hatású anyag beépítésével akadályozzák meg.

Hőszigetelt üveg – Háromrétegű üvegezés

68 milliméteres profil vastagság használatakor lehetőség van 3 rétegű hőszigetelt üveg használatára is, de a nyílászáró a megnövekedett súlya miatt ilyenkor már méretbeli megkötésekkel rendelkezik.
Passzív házaknál 88 milliméteres profilokkal kerülnek beépítésre a nyílászárók, 3 rétegű üvegezés használatával, a megszokottnál vastagabb profilvastagságú nyílászáró beépítése itt már nem jár méretbeli korlátozással.

Ablakok műanyagból kedvező áron

Most a műanyagból készült ajtók valamint ablakok istentelenül közönségesek lettek. Közismertségük tán valamikor a fából gyártott ajtókét is legyőzte , köszönhetően a kiemelkedően kisebb díjuknak. A műanyag nyílók anyagukat tekintve poli(vinil-klorid) másnéven PVC , amely egy rendkívül tartós és merev gyártmány. Ezek az nyílászárók állandóan fém merevítéssel vannak ellátva. ezekhez tartoznakaz ablakok merevítései, ezek hivatottak megnövelni a stabilitást .

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A poli(vinil-kloridból) vagyis PVC-ből létrehozott homlokzati nyílászárók manapság UV állóak nem szükséges izgulnunk sárgává válnak a napsugárzás hatására. Eme ajtók és ablakok már-már teljes mértékig ápolás mentesek, a zsanérok kenésén túl nem szükségszerű elütő szerelést, szembeállítva a fából készült társaikkal, melyet esetlegesen le kell színezni továbbá elhajlásra is hajlamosak.

Hőszigetelési tulajdonságukat az ablak keretben levő száma adja meg, adja ki. Mert egy nyílászáró kiterjedésének általában nyolcvan % részben üveggel borított, ennek figyelembe vételével rendkívül fontos még hogy elfogadható hő záró képességgel legyenek ellátva.

Legtöbb esetben az üveg rétegei közti résben Ar (argon van betöltve ami feladata a hő megőrzése, valamint a környék ricsajának távol tartása házunkból.

Műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró árak:

részletekért kattintson erre a weboldalra.

Nagyon fontos még hogy a választott nyílók pontosan legyenek helyükön mert ahibásan felszerelt, helyükre tett nyílók nehezen záródhatnak, rosszul záródhatnak, rosszul őrizhetik meg a meleget, ennek segítségével nőhetazlakásunk fűtésének a költsége .

Műanyag ablakok manapság

Mostanában a plasztikból keletkezett bejáratok valamint ablak nyílók rendkívül közkeletűek lettek. Popularitásuk tán már a fa anyagú ablakokét is meghaladta , hála a jelentősen alacsonyabb költségüknek. A műanyagból készített nyílászárók PVC-ből készülnek , amely egy nagyon szilárd gyártmány. Ezek az ablakok és ajtók minden esetben fém merevítésekkel vannak felruházva. Ehhez tartoznak még az ablak nyílók merevítései, ezek hivatottak megnövelni a statikus terhelhetőséget .

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A PVC ből másnéven poli(vinil-kloridból) létrehozott nyílászárók manapság már UV ellenállóak ezáltal nem kell félnünk elvesztik a színüket a nap sugárzás által. Eme ablak keretek hajszál híján teljes mértékig törődésmentesek, a zsanérok bezsírozásán túl nem igényelnek másféle gondozást, szembeállítva a fából készült társaikkal, melyet időnként ismételten le kell mázolni emellett még vetemedésre is készségesek.

Hő megtartási képességüket az ablak keretben megtalálható levegő kamrák száma adja meg, adja ki. Profixig műanyag nyílászáró ár weblapján találhatja a folytatást. Amivel kiterjedésének legtöbb esetben 80%-a üveggel borított, ennek figyelembe vételével nem elhanyagolható még hogy elfogadható hőszigetelési tulajdonsággal rendelkezzenek. Legtöbb esetben az üveg rétegei között argon gáz van betöltve melynek fő feladata a hő megtartása, továbbá a körzet lármájának kint tartása családi házunkból .

Fő szempont továbbá hogy a nekünk tetsző ajtók profi módon legyenek beszerelve köztudott hogy a rosszul beszerelt ablakok nehezen záródhatnak, hűvösek, csak részben őrizhetik meg a meleget, ezzel pedig megnőhet az otthonunk rezsije